Παράταση προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην Υψηλή Γέφυρα Σερβίων-Κοζάνης

 
Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας ανακοινώνεται, μετά από Απόφαση του Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κοζάνης παράταση των προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην Υψηλή Γέφυρα Σερβίων-Κοζάνης, που βρίσκεται στην Εθνική Οδό Κοζάνης – Λάρισας, από 25-01-2024 έως 31-03-2024 ως ακολούθως:


Α) Η άρση απαγόρευσης της κυκλοφορίας των φορτηγών οχημάτων με μεικτό βάρος από 3,5 τόνους έως 40 τόνους στην Εθνική οδό Κοζάνης - Λάρισας από τη Χ/Θ 18+900 έως τη Χ/Θ 20+300 (Υψηλή Γέφυρα Σερβίων).

Β) Η απαγόρευση κυκλοφορίας με μεικτό βάρος άνω των 40 τόνων στην Εθνική οδό Κοζάνης - Λάρισας από τη Χ/Θ 18+900 έως τη Χ/Θ 20+300 (Υψηλή Γέφυρα Σερβίων), με την κυκλοφορία των ανωτέρω οχημάτων να διεξάγεται, ακολουθώντας ένα εκ των ενδεικτικώς αναφερόμενων δρομολογίων:

  • Από Αθήνα, Λάρισα κ.τ.λ. για Κοζάνη, μέσω του αυτοκινητόδρομου Ε92 για Τρίκαλα-Καλαμπάκα, Εθνική οδό Τρικάλων- Γρεβενών, Εγνατία οδό προς Κοζάνη και αντιστρόφως.

  • Από Αθήνα, Λάρισα κ.τ.λ. για Κοζάνη, μέσω της Εθνικής οδού Λάρισας – Κοζάνης, Ελασσόνας, Δεσκάτης, Γρεβενών, Εγνατίας οδού για Κοζάνη και αντιστρόφως.

  • Από Αθήνα, Λάρισα κ.τ.λ. για Κοζάνη, μέσω ΠΑΘΕ (Αθήνα – Θεσσαλονίκη) και από κόμβο με Εγνατία οδό (Α/Κ Κλειδιού) προς Βέροια και Κοζάνη και αντιστρόφως.

  • Τα οχήματα με μέγιστο ύψος 4 μέτρων, από 30ο χλμ της Ε.Ο. Κοζάνης – Λάρισας (διασταύρωση Αυλών)- Αυλές- Γούλες-Ρύμνιο και αντιστρόφως.

  • Από Αθήνα, Λάρισα για Κοζάνη, μέσω της διασταύρωσης Τριγωνικού (39ο χλμ της Ε.Ο.Κοζάνης – Λάρισας)-Ρύμνιο-Γέφυρα Ρυμνίου.

  • Οι οδηγοί όλων των οχημάτων που κινούνται στην Επαρχιακή οδό Κοζάνης –Ρυμνίου και αντιστρόφως, δύναται να επιλέγουν τις κάτωθι διαδρομές:

1. Επαρχιακή Οδός Ρυμνίου–Αιανής, Αιανή-Δημοτική Οδός Αγίου Αθανασίου, Δημοτική Οδός  Αιανού,  Επαρχιακή  Οδός  Κοζάνης-Αιανής-Κυκλικός  Κόμβος εισόδου πόλεως Κοζάνης- Βατερό- Ενωτική Οδός ή Εγνατία Οδός και αντιστρόφως.

2. Επαρχιακή οδός Ρυμνίου-Αιανής-υπό χαρακτηρισμό οδικό δίκτυο Ρύμνιο-Καισαρειά- Διασταύρωση Καρυδίτσας και αντιστρόφως.

  • 3. Επαρχιακή οδός Ρυμνίου-Αιανής-υπό χαρακτηρισμό οδικό δίκτυο Ρύμνιο-Καισαρειά-Επαρχιακή Οδό Σπάρτου-Διασταύρωσης Βαθυλάκκου (13ο χλμ. Ε.Ο. Κοζάνης-Λάρισας) και αντιστρόφως.Γ) Η απαγόρευση στάσης και στάθμευσης παντός οχήματος, στις οδούς εντός των Δ.Δ. Ρυμνίου, Αιανής και Λευκοπηγής, που διέρχονται τα οχήματα σύμφωνα με τα ανωτέρω οριζόμενα δρομολόγια.

Δ) Για τα οχήματα με μεικτό βάρος άνω των 3,5 τόνων ορίζεται ως ελάχιστη μεταξύ τους απόσταση το διάστημα των 100 μέτρων.

Ε) Το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο ταχύτητας επί της Υψηλής Γέφυρας Σερβίων, καθώς και επί της Γέφυρας Ρυμνίου, ορίζεται τα 40χλ,/ώρα.Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια