Σύλλογος Γρεβενιωτών Κοζάνης: «Η Μουσική Παράδοση της Δυτικής Μακεδονίας

 Στην εκδήλωση που διοργάνωσε το λογοτεχνικό περιοδικό και φορέας Πολιτισμού «Παρέμβαση» το απόγευμα της Κυριακής 28 Ιανουαρίου με θέμα «Η Μουσική Παράδοση της Δυτικής Μακεδονίας» στο Φουαγιέ της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης, ο Σύλλογος Γρεβενιωτών Κοζάνης «Ο ΑΙΜΙΛΙΑΝΟΣ» με το χορευτικό του τμήμα έδωσε δυναμικό παρόν παρουσιάζοντας παραδοσιακά τραγούδια και χορούς φυσικά της περιοχής των Γρεβενών. «Εσείς βουνά των Γρεβενών, Παιδιά της Σαμαρίνας, το μοναδικό στο είδος του Συγκαθιστό (Ακούς τ΄αηδόνι) και το 5/σημο Καραπατάκι» «ταξίδεψαν» τους θαμώνες στις «μουσικές παραδοσιακές ομορφιές του Ν. Γρεβενών».


 

Στην εκδήλωση αυτή που πλαισίωσε μουσικά η Ορχήστρα το Κοζανίτικο Τακίμι συμμετείχαν ακόμη: ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Αθανάσιος Χριστόπουλος» από την Καστοριά, ο Πολιτιστικός Όμιλος «Φίλοι της παράδοσης» από την Κοζάνη, το Λύκειο Ελληνίδων από τη Φλώρινα, ο Χορευτικός Όμιλος Ποντίων «Αντάμωμαν» και ο Μικρασιατικός Σύλλογος Π.Ε. Κοζάνης.

Εισηγητής της εκδήλωσης ήταν ο Παύλος Μέτσιος, Μουσικός-Εκπαιδευτικός μουσικής, «Ανθρωπογεωγραφία και σταυροδρόμια ήχων στη Δυτική Μακεδονία».Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια