Εργαζόμενοι Δ.Ε.Υ.Α. Κοζάνης "Αγωνιζόμαστε για να παραμείνει το νερό κοινωνικό αγαθό"

 

 Η Κυβέρνηση παρόλο που αποφάσισε να προχωρήσει στη συνένωση των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης και Αποχέτευσης όλης τη χώρας μέχρι σήμερα δεν έχει ξεκαθαρίσει με σαφή και ξεκάθαρο τρόπο ποιο είναι το πραγματικό της σχέδιο και πώς θα υλοποιηθεί αυτό, αφήνοντας αναπάντητα μια σειρά κρίσιμα και καίρια ερωτήματα.

Μόνο ο στόχος της είναι ξεκάθαρος και αυτός είναι το να αλλάξει προς όφελος των ιδιωτών τον χαρακτήρα της διαχείρισης των νερών στην χώρα μας.

Αν συμβεί αυτό, το πρόβλημα δεν θα είναι αν θίγονται τα δικαιώματα των εργαζομένων στις Δ.Ε.Υ.Α., αλλά μια σειρά άλλα σημαντικά ζητήματα που αφορούν το νερό ως κοινωνικό αγαθό, όπως:

-        η τιμή που θα καλούνται να πληρώσουν οι πολίτες

-        η διασφάλιση της ποιότητας του,

-        οι παρεχόμενες υπηρεσίες,  

-        η εξασφάλιση πως δεν θα το στερηθεί κανένας όπου και αν κατοικεί κ.α.

Όλα τα παραπάνω συζητήθηκαν και αναλύθηκαν στη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων της Δ.Ε.Υ.Α. Κοζάνης η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 4ωρης στάσης εργασίας που προκήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων των ΔΕΥΑ, αντιδρώντας στις μεθοδεύσεις της Κυβέρνησης.

Οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν από τους εργασιακούς τους εκπροσώπους αλλά και το Νομικό Σύμβουλο της ΠΟΕ- ΔΕΥΑ Σπύρο Μπαλατσούκα για τις διάφορες επαφές που έγιναν μέχρι σήμερα με εκπροσώπους της Κυβέρνησης, των κομμάτων, της αυτοδιοίκησης και διαφόρων άλλων φορέων, και κατέληξαν στην απόφαση πως μόνο ο αγώνας όλων μπορεί να ακυρώσει στην πράξη το σχέδιο της Κυβέρνησης.

Ο Πρόεδρος των εργαζομένων της Δ.Ε.Υ.Α. Κοζάνης Νίκος Ζαφείρης επεσήμανε την ανάγκη για τη διατήρηση του κοινωνικού χαρακτήρα των Δ.Ε.Υ.Α. προκειμένου να μη ζήσουμε και με το νερό ό,τι ζούμε ήδη με το ηλεκτρικό ρεύμα.

Το παρόν στη Γ.Σ έδωσαν ο νέος Δήμαρχος Κοζάνης κ. Γιάννης Κοκκαλιάρης και ο μελλοντικός Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Κοζάνης κ. Παναγιώτης Ματιάκης, οι οποίοι δεσμεύτηκαν πως θ’ αγωνιστούν στο πλευρό των εργαζομένων για να μην περάσει και το νερό στα χέρια των λίγων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, αλλά να παραμείνει αυτό που πρέπει να είναι, ένα κοινωνικό αγαθό για όλους.

Στη Γ.Σ. συζητήθηκε ακόμα και το θέμα της τηλεθέρμανσης και το πώς μπορεί να διασφαλιστεί η συνεχής και απρόσκοπτη λειτουργία της, με τον κ. Κοκκαλιάρη και τον κ. Ματιάκη να συμμερίζονται την αγωνία τόσο των εργαζομένων για το θέμα αυτό όσο και των πολιτών του Δήμου Κοζάνης και να διαβεβαιώνουν πως είναι και γι’ αυτούς η πρώτη και βασική τους προτεραιότητα για να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση.

     

 ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ                                                                      

ΔΕΥΑ ΚΟΖΑΝΗΣ                                                                                                                                        

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια