Επιχειρηματική επιτυχία (του Δρ Νέστορα Κολοβού) «Για να πετύχετε περισσότερα πρέπει να μάθετε περισσότερα»

 Σύμφωνα με στατιστικές, 8 στις 10 επιχειρήσεις αποτυγχάνουν να φθάσουν στον 3ο χρόνο από την ίδρυσή τους και 9 στις 10, στον 5ο χρόνο. Δηλαδή από τις 10 επιχειρήσεις μόνον η μία καταφέρνει να φθάσει στον 5ο χρόνο.

Επίσης πολλές παλιές επιχειρήσεις φθάνουν σε ένα σημείο όπου «κολλάνε» και δεν μπορούν να προχωρήσουν.

Γιατί άραγε συμβαίνει αυτό;

Επειδή τόσο οι νέοι όσο και παλιοί επιχειρηματίες κάνουν συνηθισμένα επιχειρηματικά λάθη, τα οποία καλόν θα ήταν να αποφεύγουν.

Το πιο σημαντικό λάθος που κάνουν οι επιχειρηματίες είναι ότι επενδύουν στην επιχείρησή τους, αλλά δεν επενδύουν στον εαυτό τους. Μπαίνουν στην αγορά χωρίς να έχουν τις απαραίτητες γνώσεις, δεξιότητες εμπειρίες, ψυχικές αρετές, ψυχικές αντοχές, δεν γνωρίζουν να εφαρμόζουν στρατηγικές  και δεν γνωρίζουν βασικά πράγματα για την αγορά και τις επιχειρήσεις. Ενώ μπορεί να διαθέτουν ένα καλό προϊόν ή μια καλή υπηρεσία, δεν ξέρουν πως να δημιουργήσουν και να λειτουργήσουν μια πετυχημένη επιχείρηση. Και ακόμη χειρότερα, δεν προσπαθούν να μάθουν.

Ένα άλλο σημαντικό λάθος που κάνουν οι επιχειρηματίες είναι ότι θεωρούν την επιχειρηματική τους ικανότητα δεδομένη. Νομίζουν όλοι τους ότι είναι καλοί επιχειρηματίες. Η ζωή όμως τους διαψεύδει. Δεν είναι όλοι οι επιχειρηματίες ίδιοι. Δεν διαθέτουν όλοι οι επιχειρηματίες την ίδια επιχειρηματική ικανότητα. Άλλοι διαθέτουν μεγαλύτερη επιχειρηματική ικανότητα και άλλοι μικρότερη επιχειρηματική ικανότητα. Όμως, η επιχειρηματικότητα δεν έχει να κάνει με την επιχείρηση. Έχει να κάνει με τον επιχειρηματία. Ακολουθεί αρχές, πρακτικές, τεχνικές, στρατηγικές και μεθόδους, που αν τις μάθεις και τις ακολουθήσεις πετυχαίνεις πολλά.

Μέσα από έρευνες και μελέτες, οι γνώσεις αυτές είναι πλέον γνωστές και μπορείτε να τις μάθετε κι εσείς και να τις εφαρμόσετε στην επιχείρησή σας. Διαθέτοντας μία μόνον ώρα την εβδομάδα, μπορείτε να αποκτήσετε αυτές τις γνώσεις και να λειτουργήσετε καλύτερα την επιχείρησή σας.

Ξεκινήστε σήμερα να μαθαίνετε και σύντομα τα αποτελέσματά σας θα σας εκπλήξουν ευχάριστα.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για την επιχειρηματικότητα, δείτε δωρεάν σχετικά βίντεο στην ιστοσελίδα https://nestorkolovos.gr/video/

Δρ Νέστωρ Κολοβός

Σύμβουλος Επιχειρηματικότητας

Business & Life Coach

info@kozani.net

6973225228

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια