Ο Διαμαντής Βαχτσιαβάνος γράφει για τον Όλιβερ

The End - Η ΦΡΙΧΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ OLIVER είναι πιστοποιητικό θανάτου ομαδικής ταφής μιας άρρωστης υβριδικής κοινωνίας, καταγγέλει ο δημοσιογράφος Λεωνίδας Κούης!
Άν & ακούγεται σκληρό, είναι όμως μια σκληρή πραγματικότητα. Δέν είναι ο Όλιβερ το πρώτο ή το μοναδικό θύμα στην περίεργη εποχή μας & όπως όλα δείχνουν, το ερώτημα είναι πότε, πού & ποιό θα είναι το επόμενο θύμα. Σε ποιά Αράχωβα θα ξαναδούμε το ίδιο σκληρό έργο - θρύλερ!
Ο Όλιβερ ήταν ένα πανέμορφο γαλαζομάτικο χάσκι. Καλοκάγαθο & ευκολόπιστο σε όσους το πλησίαζαν. Δέν πήγαινε ο νούς στο κακό. Σκεφτόταν σαν σκυλί & όχι σαν ανθρωπος!
Η ανθρώπινη κτηνωδία, που τώρα είχε χρώματα Αράχωβας, δικαίωσε τον Τζόρτζ Όργουελ, που πολλά χρόνια πρίν είχε πεί: "Δυό πόδια κακό, τέσσερα πόδια καλό"!
"Δυό πόδια" είχε ο σαδιστής εγκληματίας της Αράχωβας & τα "τέσσερα πόδια" ο άτυχος, ευκολόπιστος & καλοκάγαθος Όλιβερ!
Χρόνια κυκλοφορούσε ελεύθερος ο Όλιβερ στα στενά σοκάκια της Αράχωβας, τα χάδια τον έκαναν πιό φιλικό & ευκολόπιστο στα "δυό πόδια", αλλά να που το σκατόψυχο δίποδο έκανε το έγλημα!
Και καλά βρέ μαλάκα σκατόψυχε, έπρεπε & να το βασανίσεις πρίν το σκοτώσεις;
Αλήθεια, τί να σκεφτόταν ο Όλιβερ στα τόσα χρόνια που σουλατσάριζε ελευθερος στα σοκάκια της Αράχωβας, όταν έπεσε στα χέρια σκατόψυχου μαλάκα;
Πόσο άλλαξαν οι άνθρωποι; Κάποτε ευγενείς, καλοσυνάτοι, & μόνον χαιδέματα! Νά όμως που υπάρχουν & τα δίποδα τέρατα που δολοφονούν με φριχτά βασανιστήρια!
Υπάρχει όμως & η ομερτά! Πού το βάζεις αυτό;
Δέν ξέρουν τάχα τον δολοφόνο οι άλλοι Αραχωβίτες & απλώνουν το σεντόνι της ομερτά του ενδεχόμενου συντοπίτη τους; 
Είναι σημαίνον πρόσωπο & το κρύβουν; Έχει "υψηλή" προστασία ή απλώς το "σκεπάζουν" για να μήν τρομάξουν την έλευση τουριστών στην Αράχωβα; Είναι πολλά τα φράγκα που φέρνουν οι τουρίστες & ίσως εκτιμούν πως αυτό έχει μεγαλύτερη αξία από την "φανέρωση" του κτήνους!
Και μετά άρχισαν & οι κλάψες στα πρωινάδικα, "για το γλυκούλι χάσκι & τον τραγικό θάνατο που βρήκε"!
Κλάψες με το φρέντο καπουτσίνο στο τραπέζι & μετά γιουρούσι για γιορτινά ψώνια στην Ερμού!
Δυστυχώς ο Όλιβερ δέν ξύπνησε συνειδήσεις. Όπως δέν ξύπνησαν συνειδήσεις & τα 20/χρονα που δολοφονήθηκαν στα Τέμπη!
Μιά μάζα κάρβουνου τόσα νέα παιδιά & οι συνειδήσεις ακόμα κοιμούνται. Παιδιά που δέν θα γιορτάσουν Χριστούγεννα, δέν θα δούν τον ήλιο της νέας χρονιάς & οι γονείς, αδέρφια, συγγενείς τους, θα είναι ντυμένοι στα μαύρα γιορτινές μέρες!
 Όπως δέν ξύπνησαν συνειδήσεις η "οπαδική βία" & η χθεσινή - στοχευμένη δολοφονική ρήψη φοτοβολίδας εναντίον αστυνομικού, σε αγώνα βόλει Ολυμπιακού - Παναθηναικού! Τα συμφέροντα των ομάδων είνσι πιο χοντρά!
Δυστυχώς ο Όλιβερ ήταν πολύ λίγος για να ξυπνήσουν συνειδήσεις!
 Η κοινωνία έχει σαπίσει & ο ατομισμός είναι σε πρώτο πλάνο! Το δείχνουν η βία & η παραβατικότητα σε όλα τα επίπεδα & κυρίως το ξεχαρβάλωμα των νέων! Τελευταίοι στις σπουδές, πρωτιά σε όλα τα άλλα!
Όπως λέει & ο φίλος Λεο Κούης..."Κύριοι είμαστε ήδη ζωντανοί - νεκροί. Σε λίγο, σε πολύ λίγο, θα σκουλικιάσουμε & θα βρωμίσουμε...Μεγάλο κομμάτι έχει ήδη βρωμίσει, απλά δέν το ξέρει..."!

Διαμαντής Βαχτσιαβάνος

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια