Ανακοίνωσης της Συνδικαλιστικής Ανατροπής του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Κοζάνη

 



Λάθη και παραλείψεις ναι μπορεί να έγιναν των οποίων την ευθύνη την αναλάβαμε με ειλικρίνεια και θάρρος

Η ομάδα/συνδυασμός μας κληθήκαμε πριν από λίγα χρόνια να στηρίξουμε τον Σύλλογό μας, να λειτουργήσουμε ενωτικά, όχι διασπαστικά, έξω από κόμματα και προσωπικά συμφέροντα, για πρώτη φορά σε ένα ενιαίο ψηφοδελτιο - πλην το ψηφοδελτιο της ΔΑΣ ΟΤΑ που εθιμοτυπικά λειτουργεί πάντα ξεχωριστά.

Στην περίοδο της πρωτοφανούς πανδημίας λειτουργήσαμε με σοβαρότητα, σεβόμενοι τα υγειονομικά πρωτόκολλα, με άμεση και έγκυρη ενημέρωση για τον/την κάθε συνάδελφο.

Λάθη και παραλείψεις ναι μπορεί να έγιναν των οποίων την ευθύνη την αναλάβαμε με ειλικρίνεια και θάρρος αλλά και αναμφισβητητα δόθηκαν πολλές λύσεις σε προβλήματα συναδέλφων χωρίς τυμπανοκρουσίες και περιττές φανφάρες.

Συνεχίζουμε με τη λογική ότι κανείς δεν περισσεύει και όλοι μια ομάδα παλεύουμε για την καλυτέρευση της καθημερινότητάς μας.

Στη Γενική συνέλευση κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε όμως, άλλα …ήθη και άλλα …έθιμα, άγνωστα στον Σύλλογό μας και με ύφος που δεν τιμά κανέναν.

Ξεκαθαρίζουμε λοιπόν τα εξής:

Για την μέχρι τώρα καθυστέρηση των εκλογών αναλάβαμε ως ΔΣ την ευθύνη, η οποία ελήφθη με ΟΜΟΦΩΝΕΣ αποφάσεις σε συνεδριάσεις του Μαρτίου και Σεπτεμβρίου και ΔΕ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ να μας εγκαλούν τώρα για αυτό μέλη του ΔΣ τα οποία ενώ επικαλούνται συνεχώς την τήρηση των διαδικασιών, ΟΥΔΕΠΟΤΕ έθεσαν την αντίθεσή τους στο ΔΣ όπως όφειλαν.

Από δω και πέρα λοιπόν τυπικοί με τις διαδικασίες παρολο που αντιλαμβανόμαστε τις μικροπολιτικές σκοπιμότητες που δεν αρμόζουν στο Σύλλογό μας.

Για την από δω και πέρα καθυστέρηση δε φέρουμε ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ αφού το μεθοδευμένο μπλοκάρισμα της εκλογής εφορευτικής επιτροπής στη συνέλευση της 17/11 φέρνει νέα καθυστέρηση.

Θα ακολουθήσει λοιπόν νέα γενική συνέλευση παρουσία δικηγόρου για την εκλογή αρχικά της εφορευτικής επιτροπής και τον ορισμό ημερομηνίας εκλογών.

Δυστυχώς η αποχή των δικηγόρων μας αναγκάζει σε νέα καθυστέρηση των διαδικασιών.

Σε ότι αφορά την εγγραφή συμβασιούχων μελών και τις δημόσιες καταγγελίες με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς στα ΜΜΕ και ενώ δόθηκαν οι απαραίτητες διευκρινίσεις και στους ίδιους τους εργαζόμενους ότι όλο αυτό έγινε για είναι καλυμμένοι σχετικά με την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας εξαιτίας δικής τους ολιγωρίας και υπήρξε και ΔΗΜΟΣΙΑ τοποθέτηση στη Γενική Συνέλευση, κάποιοι ή δεν «κατάλαβαν» ή μετέφεραν λάθος πληροφορίες υποδαυλίζοντας το κλίμα και εκθέτοντας τους ίδιους και άλλα σωματεία σε δημαγωγίες και άκυρες καταγγελίες

Διαβεβαιώνουμε λοιπόν τα μέλη μας ότι θα σταθούμε και πάλι στο ύψος των περιστάσεων και θα διασφαλίσουμε την εικόνα, το ήθος και το ύφος που ταιριάζει στον σύλλογο μας.

Καλοπροαίρετη ή και ακόμα και κακοπροαίρετη κριτική από συναδέλφους καλοδεχούμενη και αποδεχτή.

Δε θα ανεχτούμε όμως καμία προσπάθεια υπονόμευσης και υποβάθμισης και καταδικάζουμε κάθε προσπάθεια χειραγώγησης με όφελος μικροπολιτικές σκοπιμότητες, ψεύδη και μηδενισμούς, υπερασπιζόμενοι με υπευθυνότητα τον διττό μας ρόλο ως εργαζόμενοι και ως συνδικαλιστές.


Συνδικαλιστική Ανατροπή στους ΟΤΑ
Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων Κοζάνης

Γκατζογιάννη Ελένη
Γρηγοριάδης Ιωάννης
Ζιαζιάς Βασίλης
Τριανταφύλλου Γεώργιος
Τριανταφύλλου Ζήσης

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια