Δώρο ζωής από τον Μάκη Αβραμίδη- Δωρεά μυελού των οστών

 




Ένα πραγματικά δώρο ζωής προσέφερε ο συμπολίτης μας πυροσβέστης Μάκης Αβραμίδης σε ένα συνάνθρωπο μας. Πρόκειται για μια δωρεά Αρχέγονων Αιμοποιητικών Κυττάρων (Μυελού των Οστών, ενισχύοντας έτσι την εθελοντική προσφορά Ζωής. 
Ο κ. Αβραμίδης μίλησε για το πως βίωσε τη δωρεά από τη στιγμή που τον ειδοποίησαν ότι βρέθηκε συμβατός, την προετοιμασία για τη δωρεά, τη μέρα που έδωσε αρχέγονα αιμοποιητικά κύτταρα αλλά και έπειτα, περιμένοντας τα νέα για την εξέλιξη της υγείας του λήπτη, αφού πήρε το μόσχευμα.



Ο κ. Αβραμίδης είπε:

«Δέχθηκα ένα τηλ. Μίλησα με τους υπεύθυνους και συνεννοηθήκαμε για τα επόμενα βήματα. Έγιναν οι απαραίτητες εξετάσεις μου, και έπειτα προχωρήσαμε στην όλη διαδικασία. Πρέπει να μεγαλώσει η δεξαμενή των εθελοντών. Η διαδικασία είναι ανώδυνη. Δεν υπάρχει τίποτα που πρέπει να φοβίσει σε κανέναν».

Ευχάριστα γεγονότα που προκαλούν αισιοδοξία στον κόσμο, είπε ο πρόεδρος του συλλόγου εθελοντών αιμοδοτών Κοζάνης Γέφυρα Ζωής, κ. Δημήτρης Σιδερίδης, ενώ ο διοικητής της ΠΥ Κοζάνης κ. Κώστας Μαυρομματίδης τόνισε:

«Πρόκειται για δώρο ζωής. Το σώμα βρίσκεται πάντα κοντά στον πολίτη. Έχουμε κτίσει πλέον μια γέφυρα με τον σύλλογο. Όλοι οι πυροσβέστες μας άφησαν στην άκρη το εγώ κα έβαλαν το εμείς. Κάνουν μια κατάθεση ψυχής για το κοινό καλό. Οι πυροσβέστες μας έχουν βασική αρχή τον άνθρωπο έχοντας μεγαλείο ψυχής και έχοντας αγάπη για τον συνάνθρωπο».

Θανάσης Τέγος





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια