Βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών, ο Βελβεντινός Δημήτρης Κρήτος

 


Κατά την Πανηγυρική Συνεδρία της Ακαδημίας, την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου, στις 7:00 μ μ στην αίθουσα τελετών του Μεγάρου της Ακαδημίας Αθηνών, ο Πρόεδρος κ. Μιχάλης Σταθόπουλος βράβευσε με εύφημο μνεία τον εκ Καταφυγίου Δημήτριο Κρήτο, συγγραφέα και δικηγόρο, πρώην Νομάρχη Κοζάνης και Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας (1989) για τη συγγραφή του βιβλίου «Το Καταφύγι κατά την τουρκοκρατία 1880-1912.Σελίδες από τον δημόσιο και ιδιωτικό βίο» των εκδόσεων Μάτι του 2022. Το σύγγραμμα του Δημήτρη Κρήτου με αναφορά την κοινωνία των Καταφυγιωτών, εξιστορεί με λεπτομέρειες γεγονότα των τελευταίων χρόνων της τουρκοκρατίας στην κωμόπολη των Πιερίων, μέχρι την απελευθέρωση της Μακεδονίας.

Την τιμητική διάκριση ψήφισε ομόφωνα η ολομέλεια της Ακαδημίας Αθηνών. Η εύφημος μνεία κατηγοριοποιείται στην Τάξη των Γραμμάτων και των Καλών Τεχνών για το έτος 2023.

«Θερμά συγχαρητήρια κ. Κρήτο. Η διάκρισή σας τιμά και τη γενέτειρά σας, το Καταφύγι αλλά και τον Δήμο Βελβεντού», αναφέρει ο Δήμαρχος Βελβεντού κ. Στεργίου.

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια