Προμήθεια δύο λεωφορείων μεταφοράς ατόμων με αναπηρία από την Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας

 


Γ. Κασαπίδης: Οφείλουμε να διασφαλίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις τα δικαιώματα των συνανθρώπων μας με κινητικά προβλήματα


Στην υπογραφή σύμβασης για την προμήθεια δύο λεωφορείων μεταφοράς ατόμων με αναπηρία προχώρησε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης, την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023 με την ανάδοχο εταιρεία.


Η σύμβαση περιλαμβάνεται στο υποέργο της Πράξης: «Δράσεις ανάπτυξης και αναβάθμισης κοινωνικών υποδομών» η οποία έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Μακεδονία 2014 - 2020», αξίας 220.472 ευρώ (με ΦΠΑ).


Αντικείμενο της σύμβασης είναι η προμήθεια 2 καινούργιων και αμεταχείριστων μικρών λεωφορείων για το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης και Αποκατάστασης Ατόμων με Αναπηρία της Π.Ε Κοζάνης, με στόχο τη μεταφορά 25 ωφελούμενων του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας ατόμων με νοητική στέρηση του Ειδικού Εργαστηρίου Κοζάνης καθώς και 20 ωφελούμενων για το Μικτό Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας ατόμων με αναπηρία, νοητική υστέρηση – κινητικές αναπηρίες του Ειδικού Εργαστηρίου Πτολεμαΐδας.

Ο Περιφερειάρχης σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια της υπογραφής σημείωσε πως: «Οφείλουμε να διασφαλίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις τα δικαιώματα των συνανθρώπων μας με κινητικά προβλήματα. Προσπαθούμε να διευκολύνουμε την καθημερινότητά τους, ώστε να έχουν καλύτερη ποιότητα ζωής».


Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο της προνοιακής της πολιτικής για τα άτομα με αναπηρία και της ισότιμης συμμετοχής τους στα κοινωνικά αγαθά και τη συλλογική και κοινωνική ζωή, στηρίζει με έργα και πράξεις τη ζωή των ανθρώπων με κινητικά προβλήματα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια