Άρθρο του Χάρη Γκοβεδάρου γα την τηλεθέρμανση. "Δίλημμα πλέον αποτελεί η επιλογή θέρμανσης των νέων οικοδομών "

Δίλημμα αποτελεί πλέον η επιλογή τροφοδότησης του συστήματος θέρμανσης των νέων οικοδομών στην πόλη της Κοζάνης, είτε πρόκειται για μονοκατοικίες είτε για πολυκατοικίες.
Επίσης δίλημμα-παρότι τροφοδοτούνται από το δίκτυο Τ/Θ- για υφιστάμενες κατοικίες που ανακαινίζονται και επιδοτούνται από το πρόγραμμα "Εξοικονομώ".

Η μεγάλη επερχόμενη αύξηση της τιμής μονάδας της τηλεθέρμανσης αλλά και η παλαιότητα του εσωτερικού δικτύου της Τ/Θ με τις συνεχείς διαρροές και διακοπές παροχής, οδηγούν πολλούς συμπολίτες μας σε σκέψη και εν τέλει σε απόφαση για επιλογή συστήματος θέρμανσης μέσω αντλιών θερμότητας αντί της τηλεθέρμανσης.

Σε κάθε περίπτωση, στα πλαίσια της ΔΙΚΑΙΗΣ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ και ανεξαρτήτως επιλογής συστήματος θέρμανσης, προέχει η ενεργειακή αναβάθμιση του συνόλου των κτιρίων κατοικίας αλλά και των κτιρίων επαγγελματικής χρήσης της Δυτικής Μακεδονίας μέσω προγραμμάτων εξοικονομώ και φωτοβολταϊκών στη στέγη...
Για να έχει πραγματικό νόημα... η λέξη "ΔΙΚΑΙΗ" (ΜΕΤΑΒΑΣΗ), τουλάχιστον στο κομμάτι της θέρμανσης, στην περιοχή που πλήττεται λόγω απολιγνιτοποίησης και που τυγχάνει να βρίσκεται στην πιο ορεινή περιοχή και με τις δυσμενέστερες καιρικές συνθήκες...

Χάρης Γκοβεδάρος. Πολιτικός μηχανικός και περιφερειακός σύμβουλος. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια