Να δώσουμε μαζική απάντηση στην πολιτική της φτώχειας. Να βροντοφωνάξουμε ως εδώ! Δούλοι τον 21ο αιώνα δεν θα γίνουμε!

 

Ο νέος αντιλαϊκός προϋπολογισμός πετσοκόβει για άλλη μια χρονιά το εισόδημά μας! Εμείς θα πληρώνουμε το 95% των φόρων. Οι επιχειρηματικοί όμιλοι μόνο το 5%! Η αύξηση των τιμών στα τρόφιμα έφτασε 28,8%, στη στέγαση 18,7%. Ενώ όσο εμείς μειώνουμε συνεχώς την κατανάλωση των βασικών τροφίμων, οι εταιρείες Ενέργειας, των μεγάλων σούπερ μάρκετ θησαυρίζουν στην κυριολεξία, με κέρδη ρεκόρ!

Ο νέος προϋπολογισμός που έχει κατατεθεί για ψήφιση, μας αφορά όλους. Η φοροληστεία θα γίνει ακόμα μεγαλύτερη και θα μεγαλώσουν οι περικοπές σε βασικές υπηρεσίες, όπως η Υγεία, η Παιδεία, η Πολιτική Προστασία, με τεράστιες αρνητικές συνέπειες για τον λαό.

Η ακρίβεια πλέον ακουμπά όλα τα είδη καθημερινής κατανάλωσης, τα τρόφιμα, την Ενέργεια (ρεύμα, φυσικό αέριο, πετρέλαιο, καύσιμα), τα απλησίαστα ενοίκια και τις δόσεις δανείων που συνεχώς αυξάνουν, τα υπέρογκα έξοδα για τροφεία, για αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες που καλύπτουν τις ανάγκες των οικογενειών μας. Οι κουτσουρεμένοι μισθοί με δυσκολία καλύπτουν τις πρώτες μέρες του μήνα. Τα διάφορα "pass", τα "καλάθια" και οι "μειωμένες τιμές" δεν αποτελούν λύση.

Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει τεράστιες ευθύνες. Φορολογεί τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους μικρούς ελεύθερους επαγγελματίες για να τα δίνει στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για τα "ματωμένα" πλεονάσματα του προϋπολογισμού, δηλαδή για το ξεζούμισμα που έχουμε υποστεί. Για τη βαριά φορολογία που μας επιβάλλει. Όπως έκαναν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ την εποχή των μνημονίων, έτσι γίνεται και τώρα για το νέο Υπερμνημόνιο του Ταμείου Ανάκαμψης.

Σε αυτά έρχεται να προστεθεί και το απαράδεκτο φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης που επιβαρύνει με νέους φόρους τους αυτοαπασχολούμενους και τους μικρούς επαγγελματίες οδηγώντας χιλιάδες στο λουκέτο. Την ίδια στιγμή οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι απολαμβάνουν την φοροασυλία που τους παρέχει η κυβέρνηση.

Σε αυτή την επίθεση ενάντια στις λαϊκές οικογένειες έρχεται μια προστεθεί άλλη μια. Ανακοινώθηκε στις 12 Δεκέμβρη από την ΔΕΤΗΠ η αύξηση-πρόκληση στην τιμή της τηλεθέρμανσης κατά 57%, που όπως φαίνεται θα αγγίξει μέχρι και το 80% τα επόμενα δυο χρόνια στα πλαίσια προσαρμογής της τιμής σε σχέση με τα άλλα καύσιμα για θέρμανση. Απαιτούμε ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ η δημοτική αρχή του κ. Πλακεντά να ανακαλέσει την αύξηση!

Δεν κάνουμε εκπτώσεις στις ανάγκες μας!

Εμείς είμαστε οι πολλοί, έχουμε τη δύναμη να επιβάλουμε το δίκιο μας!
Διεκδικούμε:Αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις. Να δυναμώσει η πάλη για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Επαναφορά των Δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα στους δημοσίους υπαλλήλους και στους συνταξιούχους.


Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στην Ενέργεια καθώς και του ΦΠΑ στην Ενέργεια και σε όλα τα βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης, όπως τα τρόφιμα.


Δραστική μείωση και πλαφόν στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος, φυσικού αερίου, πετρελαίου θέρμανσης καθώς και στα βασικά είδη λαϊκής κατανάλωσης, όπως τα τρόφιμα.


Αφορολόγητο όριο 12.000€ προσαυξημένο κατά 3.000€ για κάθε παιδί.


Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.


Καμία χρηματοδότηση - Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, στο μακελειό των λαών στη Μέση Ανατολή και στην Ουκρανία.


Αποφασιστική ενίσχυση της κρατικής χρηματοδότησης για Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια, για την προστασία από φυσικές καταστροφές. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλους αυτούς τους κρίσιμους τομείς.


Να σταματήσει, εδώ και τώρα, το αίσχος των πλειστηριασμών των λαϊκών κατοικιών και της μικρής επαγγελματικής στέγης.


Επιδότηση ενοικίου για εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά, τους φοιτητές και τις πολύ μικρές επιχειρήσεις, διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης και αύξηση της επιδότησης.

Για τα ζητήματα της θέρμανσης πιο συγκεκριμένα:


ΚΑΜΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗΣ!


Κρατική επιδότηση για φθηνή θέρμανση. Ρεύμα και θέρμανση φθηνά για να μη λείψει από κανένα λαϊκό νοικοκυριό.


Καμία διακοπή ρεύματος την περίοδο του χειμώνα.


Γενναία αύξηση του επιδόματος θέρμανσης σε όλες τις οικογένειες στη Δυτική Μακεδονία λόγω καιρικών συνθηκών.


Αυξημένη χρηματοδότηση στις σχολικές επιτροπές για να αντιμετωπίσουν το μεγάλο κόστος θέρμανσης.


Λέμε όχι στη απολιγνιτοποίηση που φέρνει ανεργία και ερημοποίηση στην περιοχή μας.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ

ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΔΕΚΕΜΒΡΗ, 11:00πμ

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ (ΣΕΕΕΝ)

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΟΡΔΑΙΑΣ (ΣΕΥΠΕ)

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ / ΔΕΗ (ΠΑΣΑΣ/ΔΕΗ)

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ (ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΓΕ)

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια