Γιώργος Αμανατίδης: Απαντήσεις και διευκρινήσεις για το πρόγραμμα LEADER για την Π.Ε. Γρεβενών.

 
Σε πρόσφατη ανακοίνωσή του ο απερχόμενος Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Κασαπίδης Γεώργιος ενημέρωσε ότι, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων ενέκρινε το ποσό των 7,0 εκατ. Ευρώ για το πρόγραμμα LEADER για την Π.Ε. Γρεβενών.

Αναφέρθηκε σε συντονισμένες προσπάθειες της Περιφερειακής Αρχής που οδήγησαν στη διασφάλιση Ευρωπαϊκών πόρων για το LEADER που κινδύνευαν να χαθούν.

Επειδή συνηθίζει να κάνει αντίστοιχες αναφορές και να βλέπει επιτυχίες - μόνον αυτός και πάντα μετά από αίτημά του - διερωτώμαι πόσο ακόμη θα συνεχίσει να υποτιμάει τους πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας.

Η μπερδεύτηκε ή δεν κατάλαβε ή πάλι ψεύδεται. Θα έπρεπε να γνωρίζει ο κ. Κασαπίδης ότι για να εγκριθεί ένα πρόγραμμα σε μία περιοχή προαπαιτούνται συγκεκριμένες διαδικασίες, με βασικότερη την υποβολή πρότασης.

Από την στιγμή που δεν υποβλήθηκε πρόταση σαφώς και δεν εγκρίθηκε την οποία, όπως αναφέρει, να διαχειριστεί μάλιστα η ΑΝΚΟ.

Πάλι δημιουργία εντυπώσεων. Η δε αναφορά του σε εγκεκριμένο ποσό 7,0 εκατ. Ευρώ Δημόσιας Δαπάνης αποτελεί εξωπραγματικό ποσό, όταν καμία από τις 50 αναπτυξιακές που υπέβαλαν φάκελο πριν από μερικούς μήνες και εγκρίθηκαν, σύμφωνα με το πρόσφατο ΦΕΚ, δεν φτάνει το ποσό αυτό.

Η παραπληροφόρηση των πολιτών για δημιουργία εντυπώσεων έχει τα όριά της και ημερομηνία λήξης την 31.12.2023.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια