Συνάντηση εργασίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με την Deloitte, με πρωτοβουλία του Υφυπουργού Μακεδονίας και Θράκης κ. Στάθη Κωνσταντινίδη

 Με πρωτοβουλία του Υφυπουργού Εσωτερικών, αρμόδιου για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, κ. Στάθη Κωνσταντινίδη, την Πέμπτη (23/11) πραγματοποιήθηκε στην Κοζάνη συνάντηση εργασίας του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας κ. Θεόδωρου Θεοδουλίδη με τον Εταίρο της Deloitte Ελλάδος και Πρόεδρο του Deloitte Competence Center κ. Βασίλη Καφάτο.

Στη διάρκεια της συνάντησης παρουσιάστηκαν τα προγράμματα Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης της Δυτικής Μακεδονίας και συζητήθηκαν τρόποι απορρόφησης αποφοίτων του Πανεπιστημίου από τη συγκεκριμένη συμβουλευτική εταιρεία.

Σκοπός της πρωτοβουλίας του κ. Κωνσταντινίδη είναι η διασύνδεση των δυο φορέων στην κατεύθυνση της ανάπτυξης των γνώσεων και των δεξιοτήτων των αποφοίτων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, ώστε να αποφευχθεί η διαρροή επιστημονικού δυναμικού στο εξωτερικό.

«Βασική επιδίωξη της Κυβέρνησης είναι να ενθαρρύνει και να διευκολύνει τη δημιουργία διαύλων διασύνδεσης των φορέων που παράγουν γνώση με εκείνους που δημιουργούν θέσεις εργασίας» τόνισε μετά το τέλος της συνάντησης ο Υφυπουργός Εσωτερικών.

«Η συνεχής εκπαίδευση και ενδυνάμωση των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού, με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξή του αποτελεί στρατηγική δέσμευση της Deloitte. Σχεδιάζουμε την υλοποίηση νέων εκπαιδευτικών προγραμμάτων για την επανειδίκευση σε τεχνολογίες αιχμής του ταλέντου της περιοχής, με στόχο την άμεση απασχόλησή τους» επισήμανε από την πλευρά του ο Εταίρος της Deloitte κ. Βασίλης Καφάτος.

«Είμαστε θετικοί σε κάθε δράση εξωστρέφειας που προάγει το εκπαιδευτικό, κοινωνικό και ερευνητικό έργο του ιδρύματός μας και συμβάλλει στην ανάπτυξη της οικονομίας και της κοινωνίας της Δυτικής Μακεδονίας. Γι' αυτό και ευχαριστούμε τον κ. Κωνσταντινίδη για την πρωτοβουλία που ανέλαβε» τόνισε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας κ. Θεόδωρος Θεοδουλίδης.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια