Ενημέρωση για τις πληρωμές των συνταξιούχων ΔΕΗ

 


Την Παρασκευή το απόγευμα 24 Νοεμβρίου καταβάλλονται οι επικουρικές


Την Τρίτη το απόγευμα 28 Νοεμβρίου πληρώνονται οι Κύριες Συντάξεις


Στις 29 Νοεμβρίου Τετάρτη θα καταβληθούν από τη ΔΕΗ οι περικοπές των ειδικών επιδομάτων


Στο 3% οι αυξήσεις στις συντάξεις από το Γενάρη


Η κοροϊδία για όσους έχουν προσωπική διαφορά συνεχίζεται


Σε ποιους θα δοθεί το έκτακτο βοήθημα


Συνεχίζονται οι δίκες για τα αναδρομικά του 11μηνου


Στον Αύγουστο του 2020 οι Επικουρικές


Παραθέτουμε το δελτίο τύπου του ΕΦΚΑ που αφορά στις πληρωμές των κύριων και επικουρικών συντάξεων του Δεκεμβρίου:

Η Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ, υπενθυμίζει τις ημερομηνίες καταβολής των συντάξεων για το μήνα Δεκέμβριο 2023, στο πλαίσιο της έγκυρης και έγκαιρης ενημέρωσης των συνταξιούχων και προς αποφυγή οποιασδήποτε ταλαιπωρίας τους.

Οι ημερομηνίες πληρωμής ακολουθούν τον κανόνα του διαχωρισμού μεταξύ Μισθωτών και Μη Μισθωτών και διαμορφώνονται ως ακολούθως:

Την Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2023 πρόκειται να καταβληθούν:


οι κύριες συντάξεις από τα τέως ταμεία Μη Μισθωτών ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ,


οι κύριες συντάξεις που απονεμήθηκαν από τη σύσταση του ΕΦΚΑ και μετά, με τον ν.4387/2016, μέσω του ΟΠΣ-ΕΦΚΑ (συνταξιούχοι Μισθωτοί & Μη Μισθωτοί από 1.1.2017 και έπειτα) και


όλες οι επικουρικές συντάξεις του ιδιωτικού τομέα (Μη Μισθωτών και Μισθωτών).

​​​​​​​ Την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου πρόκειται να καταβληθούν:


οι κύριες συντάξεις των τέως Ταμείων Μισθωτών [ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τραπεζών, ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΛΟΙΠΩΝ ΕΝΤΑΣΣΟΜΕΝΩΝ (ΤΣΕΑΠΓΣΟ, ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΝΑΤ, ΕΤΑΤ και ΕΤΑΠ-ΜΜΕ] καθώς και


οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις του Δημοσίου.


Την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου μας πληροφόρησαν από ΔΕΗ ότι θα πιστωθούν στους δικαιούχους των περικοπών των ειδικών επιδομάτων, για όσους δούλευαν την περίοδο από 1/1 του 2019 έως 31/5 του 2020 και δεν ήταν στο πλαφόν.


Στο 3% θα είναι η αύξηση στις Κύριες Συντάξεις και θα δοθούν με το μισθό του Ιανουαρίου δηλαδή στο τέλος του Δεκεμβρίου.

Όσοι έχουν προσωπική διαφορά και έχουν συντάξεις από 700 έως 1100 ευρώ θα λάβουν 150 ευρώ, από 1.100 έως 1.600 θα πάρουν το ευτελές ποσό των 100 ευρώ αντί για αύξηση.

Όσοι έχουν μεικτά πάνω από 1.600 ευρώ και έχουν προσωπική διαφορά για μία ακόμα χρονιά δεν θα πάρουν ούτε ευρώ παρά τις τεράστιες αυξήσεις σε προϊόντα και υπηρεσίες.Οι διαμαρτυρίες των Σωματείων και οι προτάσεις μας δεν συγκίνησαν την κυβέρνηση η οποία για λόγους επικοινωνιακούς δίνει την αίσθηση με την παρουσία τους στα κανάλια ότι όλοι οι συνταξιούχοι είναι ικανοποιημένοι και κάτι παίρνουν.

Το έκτακτο βοήθημα των 150 ευρώ που ανακοινώθηκε θα δοθεί σε όσους έχουν Κύρια Σύνταξη έως 700 ευρώ.

Οι δίκες για τα αναδρομικά των περικοπών του 11μηνου των αντισυνταγματικών νόμων συνεχίζονται με αργούς ρυθμούς, οι αποφάσεις βγαίνουν σε 7 και 8 μήνες μετά την εκδίκαση αλλά και μετά την έκδοση της Απόφασης η αναμονή για τις πληρωμές είναι πολύμηνη και κανείς δεν μας πληροφορεί παρά τις οχλήσεις προς τον ΕΦΚΑ για το πότε θα καταβληθούν.

Πληροφοριακά αναφέρουμε ότι οι επικουρικές συντάξεις βρίσκονται στον Αύγουστο του 2020

Στην τελευταία επαφή που είχαμε με το Τμήμα Έκδοσης Επικουρικών ΔΕΗ, ο Διευθυντής μας ενημέρωσε για την τεράστια έλλειψη προσωπικού, στην οποία οφείλονται, οι τραγικές καθυστερήσεις οι οποίες υπερβαίνουν τα 3,5 χρόνια.

Θέσαμε το θέμα των καθυστερήσεων των επικουρικών ειδικά για τους συνταξιούχους της ΔΕΗ που έχουν και τον περισσότερο χρόνο αναμονής στον αναπληρωτή Υπουργό Εργασίας κ. Τσακλόγλου σε ολιγόλεπτη συζήτηση που είχαμε μαζί του, μας παρέπεμψε στο νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή για το εργασιακό, συνταξιοδοτικό στο οποίο θα υπάρξει συγκεκριμένο λογισμικό γρήγορης έκδοσης των επικουρικών συντάξεων.

Δεσμεύτηκε δε ότι θα υπάρξει ιδιαίτερη συνάντηση με το Σωματείο μας για πληρέστερη ενημέρωση.
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Δ.Ε.Η. Α.Ε.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια