Φυλάκιση τεσσάρων ετών για τον ιδιοκτήτη των σκύλων ράτσας ροτβάιλερ



Στο Εφετείο Δυτικής Μακεδονίας συζητήθηκε την Τρίτη η έφεση που άσκησαν ο ιδιοκτήτης των ροτβάιλερ και η σύζυγός του μετά την πρωτόδικη απόφαση για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια. Σύμφωνα με όσα ανέφεραν στην έφεσή τους η ευθύνη για τον θάνατο του 5χρονου Στάθη ανήκει στους γιατρούς του Μαμάτσειου. Μάλιστα ζήτησαν την απαλλαγή της δεύτερης των κατηγορούμενων. 

Το δικαστήριο αθώωσε την σύζυγο του ιδιοκτήτη των ροτβάιλερ. Όσο για τον δεύτερο, τον ιδιοκτήτη των ροτβάιλερ ζητήθηκε η εκτίμηση του έντιμου βίου. Η εισαγγελέας ζήτησε να μην συμπεριλάβει το δικαστήριο το επιχείρημα του έντιμου βίου.

Για τον ιδιοκτήτη των ροτβάιλερ επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών χωρίς αναστολή με καταβολή 10 ευρώ την ημέρα χωρίς αναγνώριση ελαφρυντικών.

Η κα Μπίκα δεν φάνηκε ευχαριστημένη από την αθώωση της κατηγορουμένης. Για τον ιδιοκτήτη των ροτβάιλερ επιβλήθηκε όπως είπε ποινή φυλάκισης 4 ετών χωρίς αναγνώριση ελαφρυντικών και δεν δέχτηκε το δικαστήριο ούτε την αναστολή εκτέλεσης της ποινής του με 10 ευρώ την ημέρα, τα οποία αν δεν πληρωθούν θα εκτίσει την ποινή του.

Ο Ζήσης Βρίκος, δικηγόρος της μητέρας αναφέρθηκε στην επιείκεια του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου με την απόφαση να είναι αυστηρή εφόσον θα καταβληθεί ένα σεβαστό ποσό.
Από τον Πρωινό Λόγο 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια