«Καλλιόπη Βέττα: Η Δ.Ε.ΤΗ.Π. πρέπει να στελεχωθεί άμεσα με εξειδικευμένα στελέχη για να εξασφαλιστεί ότι η τηλεθέρμανση θα είναι προσιτή και απρόσκοπτη

 Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα κατέθεσε κοινοβουλευτική ερώτηση-αναφορά προς τον Υπουργό Εσωτερικών με θέμα: 
«Κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων στην Δημοτική Επιχείρηση Τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας – Δήμου Εορδαίας».
 
Η ερώτηση βασίζεται στην από 7.11.23 επιστολή της Δημοτικής Επιχείρησης Τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας – Δήμου Εορδαίας, (Δ.Ε.ΤΗ.Π.) αναφορικά με το αίτημα για προσλήψεις τακτικού προσωπικού.

Ειδικότερα, στην επιχείρηση διαπιστώνονται σημαντικές ελλείψεις σε οργανικές θέσεις, καθώς λόγω συνταξιοδοτήσεων και αποχωρήσεων υπάρχουν 14 κενά, τα οποία  προοπτικά θα αυξηθούν έτι περαιτέρω, καθώς ο μέσος όρος ηλικίας των εργαζομένων είναι τα 56 έτη.

Με απόφαση του εποπτεύοντα φορέα, του Δήμου Εορδαίας, υποβλήθηκε αίτημα από το Υπουργείο Εσωτερικών για κάλυψη με τακτικό προσωπικό για 11 θέσεις ΙΔΑΧ, στους κλάδους ΠΕ Μηχανικών και ΔΕ Τεχνικού.

Όπως αναφέρει η Βουλευτής, η λειτουργία της τηλεθέρμανσης, με απρόσκοπτο και οικονομικό τρόπο, απαιτεί τακτικό και εξειδικευμένο προσωπικό, ειδικά σε μια περίοδο όπου οι απαιτήσεις είναι αυξημένες λόγω του κλεισίματος των λιγνιτικών μονάδων και της συνεπακόλουθης αναγκαιότητας ανάληψης δράσεων για την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια