Ονοματοδοσία οδού στη μνήμη του Γεωργίου Χριστιανόπουλου

Εκδήλωση ονοματοδοσίας της οδού "Ιατρού Γ. ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ" πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου σε συνέχεια σχετικής απόφασης του δημοτικού συμβουλίου Φλώρινας.

Παρόντες στην λιτή τελετή και στα αποκαλυπτήρια της σχετικής πινακίδας ήταν ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Μιχάλης Χάτζιος, η Αντιδήμαρχος Φλώρινας κα Χαρούλα Βοζινίδου, η σύζυγος του Γ. Χριστιανόπουλου Μαρία, τα τέκνα Λύδια και Λάζαρος/Αντωνία και τα εγγόνια Γιώργος και Αλέξανδρος.

Ο συμπατριώτης μας ιατρός Γεώργιος Λ. Χριστιανόπουλος, που έφυγε το 2019 από τη ζωή, προσέφερε με ανιδιοτέλεια τις υπηρεσίες του για σειρά ετών στο ΕΣΥ από τη θέση του Γενικού Χειρουργού.Ένθερμος υποστηρικτής του δημόσιου χαρακτήρα της Υγείας, υπηρέτησε με υψηλό αίσθημα ευθύνης όλες τις θέσεις τις οποίες κατείχε στα δημόσια νοσοκομεία όπου εργάστηκε, φτάνοντας στη θέση του Διευθυντή της Β' Χειρουργικής Κλινικής του νοσοκομείου «Γεώργιος Παπανικολάου».

Ήταν από τους πρωτοπόρους χειρουργούς στις εγχειρήσεις Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής και με αυτήν του την ειδίκευση εκπαίδευσε πλήθος άλλων γιατρών στον τομέα αυτόν.

Δημοσίευσε και παρουσίασε κατά καιρούς πολλές πρωτότυπες επιστημονικές εργασίες σε ιατρικά περιοδικά και διεθνή συνέδρια.

Ξεχωριστές πτυχές της προσωπικότητάς του, που τον έκαναν ιδιαίτερα αγαπητό και τον τοποθέτησαν στην καρδιά των Φλωρινιωτών που τον συναναστράφηκαν, ήταν η έκδηλη αγάπη για την ιδιαίτερη πατρίδα του τη Φλώρινα και τους κατοίκους της, ο γνήσιος ανθρωπισμός του και το υψηλό κοινωνικό έργο που προσέφερε.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του, υπήρξε προσιτός ως άνθρωπος, ακέραιος ως επιστήμονας, έντιμος σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής του.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια