Ημερίδα στην Κοζάνη για την επεξεργασία των συνταξιοδοτικών υποθέσεων και την πληροφόρηση των ασφαλισμένων για το ισχύον συνταξιοδοτικό καθεστώς και τα συνταξιοδοτικά δικαιώματά

 





Η Διοίκηση του e- Ε.Φ.Κ.Α. σε συνεργασία με τον Γερμανικό φορέα Deutsche Rentenversicherung Baden- Wurttemberg ξεκίνησε το πρωί της Τετάρτης ενημερωτική ημερίδα στην Κοζάνη, με σκοπό την ταχύτερη επεξεργασία των συνταξιοδοτικών υποθέσεων και την πληροφόρηση των ασφαλισμένων για το ισχύον συνταξιοδοτικό καθεστώς, τα συνταξιοδοτικά δικαιώματά τους καθώς και για την προβλεπόμενη διοικητική διαδικασία.

Πρόκειται για τριήμερες ενημερώσεις στην ΠΥΣΥ Δυτικής Μακεδονίας, στην πόλη της Κοζάνης, για το χρονικό διάστημα από 07-11, έως 09-11, ώρες 09:00 – 16:00, στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, Αίθουσα πρώην Νομαρχιακού Συμβουλίου. Τα ραντεβού των ασφαλισμένων είναι με σχετική προσωπική πρόσκληση του γερμανικού φορέα.


 

Όπως μας ανέφερε η αναπληρώτρια προϊσταμένη της τοπικής διεύθυνσης Κοζάνης κ. Εκτορία Πλουμίδου: «Η ενημέρωση αφορά στην ατομική περίπτωση κάθε ασφαλισμένου και θα πραγματοποιείται από εκπροσώπους του γερμανικού φορέα συντάξεων Deutsche Rentenversicherung και από υπαλλήλους των Τμημάτων Συντάξεων των Τοπικών Διευθύνσεων Β΄ Απονομής Διεθνών Συντάξεων Βορείου Ελλάδος και της Α΄ Κοζάνης. Η ως άνω διαδικασία έχει καθιερωθεί κατόπιν συμφωνίας μεταξύ των ελληνικών και γερμανικών φορέων συντάξεων στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο χωρών και αποτελεί πρότυπο εξυπηρέτησης του πολίτη-ασφαλισμένου και μέσο άσκησης της δημόσιας διοίκησης με διαφάνεια και αποτελεσματικότητα».
Παρούσα στην ημερίδα και η προϊσταμένη γενικής διεύθυνσης ΠΥ Δυτικής Μακεδονίας, κα Χαρίκλεια Τσιάλτα.

 





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια