Η "Μελωδία της ευτυχίας", από το Δημοτικό ωδείο Σερβίων

 Στην Αυστρία του 1930 η Μαρία (Τζούλι Άντριους), μια νεαρή και γεμάτη ζωντάνια κοπέλα αποφασίζει να αποσυρθεί από τα εγκόσμια και πηγαίνει σε μοναστήρι ως δόκιμη μοναχή.

Το ανήσυχο της πνεύμα όμως δεν φαίνεται να μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της μοναστικής ζωής. Όταν ο πλοίαρχος Γκεόργκ φον Τραπ (Κρίστοφερ Πλάμερ) γράφει στο μοναστήρι, ζητώντας να του παρέχει μια από τις μοναχές ως γκουβερνάντα για τα 7 του άτακτα παιδιά, η ηγουμένη (Πέγκι Γουντ) αποφασίζει να στείλει τη Μαρία για να αναλάβει τη δουλειά, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να τη βοηθήσει να βρει τον δρόμο της.

Η σύζυγος του πλοιάρχου φον Τραπ έχει πεθάνει και ο πλοίαρχος λείπει συχνά σε ταξίδι και όταν βρίσκεται στο σπίτι συμπεριφέρεται στα παιδιά του όπως ακριβώς συμπεριφέρεται και στο πλήρωμα των πλοίων στα οποία δουλεύει.

Τα ανυπάκουα παιδιά του πλοιάρχου έχουν καταφέρει να διώξουν τις προηγούμενες γκουβερνάντες που είχε προσλάβει ο πατέρας τους. Η υποδοχή που λαμβάνει η Μαρία όταν φτάνει στην οικία φον Τραπ είναι εχθρική, καθώς τα παιδιά σκαρφίζονται μια σειρά από τεχνάσματα για να την τρέψουν σε φυγή. Όμως η υπομονετική και γλυκιά Μαρία δεν το βάζει κάτω και καταφέρνει να κερδίσει τη συμπάθεια των παιδιών.

Ο πλοίαρχος επιστρέφει από ένα από τα ταξίδια του έχοντας στο πλάι του τη βαρόνη Έλσα Σρέντερ (Έλινορ Πάρκερ), την οποία ανακοινώνει ως μέλλουσα σύζυγό του. Μετά την είδηση του επερχόμενου γάμου μεταξύ του πλοιάρχου και της βαρόνης, η Μαρία διαπιστώνει ότι είναι ερωτευμένη μαζί του. Προκειμένου να αποδεσμευτεί από το πάθος που κρύβει για τον πλοίαρχο η Μαρία επιστρέφει στο μοναστήρι, τότε όμως και ο πλοίαρχος διαπιστώνει ότι είναι ερωτευμένος μαζί της.

Το μιούζικαλ " Η μελωδία της ευτυχιας" θα παρουσιάσει η τάξη φωνητικής της κ.Δέσποινας Γιαλούρη Despoina Gialouri σε συνεργασία με την θεατρική ομάδα " κόκκινη κουιντα"

Σας περιμένουμε όλους!!!

Κυριακη 5/11

Ώρα 17.30

Στο πολιτιστικο μας κέντρο!!!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια