Για 8η χρονιά συνεχίζεται το πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της ΔΙΑΔΥΜΑ Α.Ε. στα σχολεία Δυτικής Μακεδονίας

 
Για 8η χρονιά, η Διαχείριση Απορριμμάτων Δυτικής Μακεδονίας (ΔΙΑΔΥΜΑ Α.Ε.) ως ο επίσημος Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦοΔΣΑ) και υπεύθυνη για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, συνεχίζει κατά το σχολικό έτος 2023-2024, το Πρόγραμμα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης μαθητών της Α/βάθμιας και Β/βάθμιας εκπαίδευσης, το οποίο υλοποιεί από το 2015 με θέμα: «ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ: Ανακαλύπτοντας τον κρυμμένο θησαυρό». Το πρόγραμμα εστιάζει στην καλλιέργεια της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης της νέας γενιάς με στόχο την αειφόρο διαχείριση των αποβλήτων, την ανακύκλωσή τους με Διαλογή στην Πηγή και την γενικότερη προστασία του περιβάλλοντος. Επιπρόσθετα υλοποιείται σε επίπεδο σχεδιασμού, οργάνωσης και συντονισμού από ειδικό επιστήμονα, Περιβαλλοντολόγο.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα υλοποιείται καθ’ όλη την τρέχουσα σχολική χρονιά, από τα στελέχη της ΔΙΑΔΥΜΑ όπου πραγματοποιούν επισκέψεις στις σχολικές μονάδες της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, εφοδιασμένοι με σύγχρονα οπτικοακουστικά μέσα. Ταυτόχρονα, υπάρχει η δυνατότητα υποδοχής των μαθητών στις εγκαταστάσεις της ΔΙΑΔΥΜΑ και ειδικότερα στις 10 Τοπικές Μονάδες Διαχείρισης Απορριμμάτων και στις Κεντρικές Εγκαταστάσεις Διαχείρισης Απορριμμάτων, οι οποίες διαθέτουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας.

Το εγκεκριμένο από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, απευθύνεται σε μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και προσαρμόζεται ανάλογα με τις μαθησιακές ικανότητες αυτών. Ειδικότερα δημιουργήθηκαν 4 βασικά εκπαιδευτικά προγράμματα τα οποία απευθύνονται σε 4 μαθησιακά επίπεδα. Πιο συγκεκριμένα, για τις ανάγκες του προγράμματος έγινε διαχωρισμός των μαθητών σε 4 επίπεδα, το 1ο επίπεδο αφορά τους μαθητές του νηπιαγωγείου, το 2ο των πρώτων τάξεων του Δημοτικού (Α’, Β’ και Γ΄ τάξη), το 3ο τα παιδιά των τελευταίων τάξεων του δημοτικού σχολείου (Δ’, Ε΄ και ΣΤ΄) και το τελευταίο τους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου.

Για τη φετινή χρονιά 2023-2024 έχουν ήδη πραγματοποιηθεί 10 ενημερωτικές συναντήσεις σε σχολεία της Δυτικής Μακεδονίας και έχουν ενημερωθεί περίπου 600 μαθητές, με τα μικρότερα παιδιά να συμμετέχουν στο διαδραστικό παιχνίδι της ανακύκλωσης, ενώ επίσης έγιναν και επισκέψεις μαθητών Λυκείου στις εγκαταστάσεις της ΔΙΑΔΥΜΑ. Σύμφωνα με τις αιτήσεις, αναμένεται η ενημέρωση ακόμα 70 σχολικών μονάδων που αντιστοιχούν σε 3.500 περίπου μαθητές.

Οι αιτήσεις των σχολικών μονάδων συνεχίζονται έως τις 26 Απριλίου 2024, οποιαδήποτε σχολική μονάδα αιτηθεί επίσκεψη μετά την ημερομηνία αυτή δεν θα γίνει δεχτεί για τη φετινή σχολική χρονιά.

Ακολουθήστε τη ΔΙΑΔΥΜΑ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μείνετε ενημερωμένοι:


Facebook: https://www.facebook.com/diadyma


Instagram: https://www.instagram.com/diadyma_sa/


LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/diadyma-sa


Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCV3K21Wl26M73uSCsSeu4xg


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια