2 βιβλία της Ευαγγελίας Δαμουλή- Φίλια, παρουσιάστηκαν στην Κοζάνη

 





Εκδήλωση για την παρουσίαση δύο βιβλίων της Ευαγγελίας Δαμουλή- Φίλια, για το Άγιον Όρος, διοργάνωσαν ο Σύνδεσμος Γραμμάτων και Τεχνών Π.Ε. Κοζάνης και ο σύλλογος «Μακρυγιάννης», την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Λαογραφικού Μουσείου Κοζάνης

Πρόκειται για τα βιβλία:

«Μεθώντας μ’ ένα κρασί αγιονορείτικο», που μεταφέρει την εμπειρία του ταξιδιού στο Άγιον Όρος, Ελλήνων λογοτεχνών.




Και «Αρσανάδες και αρχονταρίκια», το βιβλίο για την ιστορική και πολιτιστική αναδρομή Γάλλων και γαλλόφωνων στην Αθωνική Πολιτεία, από τον 19ο αιώνα ως τις μέρες μας.

Για τα βιβλία μίλησαν: η Ελένη Σαββίδου (φιλόλογος, ιστορικός), ο Απόστολος Παπαδημητρίου (Ηλεκτρολόγος Μηχανικός), ο Ηλίας Σπυριδωνίδης (Διδάκτορας Ιταλικής Φιλολογίας του Α.Π.Θ., μεταφρασιολόγος, μεταδιδακτορικός ερευνητής), η Ελένη Κασάπη, (Ομότιμη Καθηγήτρια μεταφρασιολογίας στο Τμήμα Ιταλικής γλώσσας και φιλολογίας του Α.Π.Θ) και ο Σταύρος Καμαρούδης, τέως Καθηγητής γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Την εκδήλωση συντόνιζε ο Μιχάλης Πιτένης, η Φωτεινή Καμίτα (δικηγόρος, Πρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών Π.Ε. Κοζάνης).

Η Ευαγγελία Δαμουλή- Φίλια, είναι φιλόλογος Ελληνικής και Γαλλικής γλώσσας, συγγραφέας και Διδάκτορας του Ιονίου Πανεπιστημίου


Η Ευαγγελία Ιωάννου Δαμουλή γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Γαλλική Φιλολογία στη Γαλλία στα Πανεπιστήμια της Προβηγκίας (Aix-Marseille I), Σορβόννης (Paris IV), και Νέας Σορβόννης (Paris III). Σπούδασε Ελληνική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και διορίστηκε ως φιλόλογος στη Δημόσια Μέση Εκπαίδευση όπου δίδαξε, σε πολλά σχολεία της περιφέρειας και της Αθήνας. 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια