Παρουσίαση του βιβλίου «Τρεις κόσμοι» του Γιώργου Τριανταφύλλου στη Θεσσαλονίκη στις 10 Νοεμβρίου

 
Παρουσίαση του βιβλίου «Τρεις κόσμοι» του Γιώργου Τριανταφύλλου, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Παρέμβαση, πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου, ώρα 8.00 μ.μ. στο Κυλικείο Ά φοιτητικών εστιών Θεσσαλονίκης (Στ. Κυριακίδη 15). Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Γιώργος-Κωνσταντίνος Ψύλλας, Ηθοποιός, Στέλλα Αποστολάκη, φοιτήτρια Θεάτρου Α.Π.Θ., Μαρία Πάνου, φοιτήτρια Θεατρολογίας, Γιώργος Ράπτης, απόφοιτος Παιδαγωγικού Τμήματος Α.Π.Θ. και ο συγγραφέας. Μουσική υπόκρουση: Θεοδόσης Φωτιάδης


**


«Τρεις κόσμοι. Παιδιά που δεν θα μάθουμε ποτέ την ιστορία τους, άνθρωποι που δεν γνωρίζουμε τον σταυρό που κουβαλάνε. Μπορεί να μένουν δίπλα μας, να ζουν ανάμεσά μας, αλλά το άγχος της καθημερινότητας δεν μας αφήνει να τους δούμε. Δεν μπορούμε να διακρίνουμε τίποτα έξω από τα προβλήματά μας και αφήνουμε την αδικία να κυριεύει τον κόσμο, χωρίς να ζούμε με ευγνωμοσύνη. Άραγε, το τέλος αυτής της ιστορίας των τριών αγοριών, που είναι τόσο διαφορετικοί, αλλά κατά βάθος τόσο ίδιοι μεταξύ τους, θα δώσει ένα μήνυμα αισιοδοξίας; Τι θα βγει μέσα από τους κοινούς αγώνες τους και τις συμφορές που τους βρήκαν; Υπάρχει ελπίδα οι άνθρωποι να γίνουν καλύτεροι;» (Φωτογραφία εξωφύλλου: Χρήστος Λαμπριανίδης)


Ο Γιώργος Τριανταφύλλου γεννήθηκε το 2002 στην Κοζάνη. Σπουδάζει στην Θεσσαλονίκη, στο Τμήμα Θεάτρου του ΑΠΘ. Τον Μάιο του 2023 ανέβηκε σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης η πρώτη θεατρική παράσταση με σενάριο και παραγωγή του ίδιου, με τίτλο «Ρασκόλνικωφ», ενώ το παρόν αποτελεί το πρώτο του βιβλίο. Επίσης, έχει ασχοληθεί με την αρθρογραφία από το 2018 έως το 2021, στις ιστοσελίδες kozan.gr και Alfavita. Μέσα από τα άρθρα του μοιράστηκε με τους αναγνώστες πολλές ανησυχίες δικές του και των υπόλοιπων νέων. Παράλληλα, διατελεί Υπεύθυνος της Επιτροπής Νεολαίας στον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Κοζάνης, είναι εθελοντής σε διάφορες ανθρωπιστικές δράσεις και έχει συμμετάσχει σε πολλά προγράμματα ανταλλαγής φοιτητών του Erasmus+.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια