«ΓΡΕΒΕΝΑ ΔΥΝΑΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ»: Ο Υποψήφιος Δήμαρχος Γρεβενών Χρήστος Τριγώνης στον Εμπορικό Σύλλογο και σε επιχειρήσεις (Φωτογραφίες)

 
Συνάντηση με τον Εμπορικό Σύλλογο Γρεβενών είχε την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2023, ο Υποψήφιος Δήμαρχος Χρήστος Τριγώνης, ο οποίος, συνοδευόμενος από Υποψήφιους Δημοτικούς και Τοπικούς Συμβούλους του συνδυασμού του «ΓΡΕΒΕΝΑ ΔΥΝΑΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ», είχε μια άκρως εποικοδομητική συζήτηση με τη Διοίκηση του Συλλόγου, βάζοντας στο επίκεντρο τον άνθρωπο και την εξωστρέφεια. Επίσης, την ίδια ημέρα, ο κ. Τριγώνης επισκέφθηκε πολλές τοπικές επιχειρήσεις των Γρεβενών, συνομιλώντας από κοντά με τους ελεύθερους επαγγελματίες της πόλης μας.


Προτείνουμε:


ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ (4) ΧΡΟΝΙΑ κάθε νέας επιχείρησης που εγκαθίσταται στον Δήμο μας (εξαιρούνται πολυκαταστήματα και μεγάλες εμπορικές και βιομηχανικές επιχειρήσεις).


ΜΕΙΩΣΗ ΚΑΤΑ 30% των Δημοτικών Τελών για τα καταστήματα κάτω των 50 τ.μ., που ήδη λειτουργούν στην πόλη μας.


ΜΕΙΩΜΕΝΟ ΚΑΤΑ 50% τιμολόγιο για τη διαφήμιση τοπικών επιχειρήσεων σε χώρους του Δήμου και των νομικών του προσώπων.


Διεκδίκηση από την Κυβέρνηση για θεσμοθέτηση Ειδικής Οικονομικής Ζώνης στον Δήμο Γρεβενών ή ένταξης του σε ειδικό καθεστώς Φ.Π.Α. (μοντέλο νησιών Αιγαίου).


Απόδοση εσόδων από τα δημοτικά δάση για έργα στις τοπικές κοινότητες.


Στελέχωση Γραφείου Διαχείρισης Αιτημάτων Πολιτών, όπου δημότες και επιχειρήσεις θα μπορούν, είτε ηλεκτρονικά είτε με φυσική παρουσία, να υποβάλλουν αίτημα προς τις Υπηρεσίες του Δήμου και να ενημερώνονται υπεύθυνα για την εξέλιξή του.


Δημιουργία Διοικητικής Δομής με εξειδικευμένους συνεργάτες, οι οποίοι θα αξιοποιήσουν, θα ενώσουν, θα προβάλουν και θα οργανώσουν το πολιτιστικό, ιστορικό και φυσικό απόθεμα, προσελκύοντας, κατευθύνοντας και καθοδηγώντας επισκέπτες σε όλο το μήκος και το πλάτος του Δήμου, μέσα από μόνιμο κέντρο πληροφόρησης και ενημέρωσης.


Δημιουργία νέου αναπτυξιακού οργανισμού του Δήμου Γρεβενών.


Επικαιροποίηση μελέτης κατασκευής σήραγγας Σπηλαίου (σε εξέλιξη) - διεκδίκηση ένταξης σε ευρωπαϊκό χρηματοδοτικό πρόγραμμα.


Διεκδίκηση κατασκευής κόμβου εισόδου-εξόδου στην Εγνατία Οδό, στην περιοχή των Πριονίων.


Αναβάθμιση-κατασκευή οδών Μικρολιβάδου-Αγ.Νικολάου Περιβολίου και Αβδέλλας-Βασιλίτσας.


Κατασκευή οδού “Νησί-Καρπερό”.


Διεκδίκηση - συμμετοχή σε ευρωπαϊκά και εθνικά χρηματοδοτικά εργαλεία για την ανάπτυξη της υπαίθρου (πρωτογενής και δευτερογενής τομέας).


Υλοποίηση σχεδίων για την ανάδειξη των Γρεβενών ως Πόλης Γαστρονομίας με βάση το Μανιτάρι.


Διεκδίκηση ειδικών κινήτρων για την ίδρυση επιχειρήσεων του δευτερογενούς τομέα με όρους ανάλογους των ΠΕ Κοζάνης και Φλώρινας.


Ουσιαστική συνεργασία και σύνδεση με τις δράσεις του Πανεπιστημίου.


Ανάπτυξη πρωτοβουλιών και έργων με αντίστοιχους Δήμους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Ανάπτυξη εκπαιδευτικού, γαστρονομικού και βιώσιμου τουρισμού.


Αναβάθμιση όψεων καταστημάτων εστίασης και αναψυχής μέσω χρηματοδοτικού προγράμματος τύπου Open Mall.


Αναβάθμιση - εκσυγχρονισμός - υποστήριξη του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου Βασιλίτσας, μέσω δημιουργίας Ανώνυμης Εταιρείας εκμετάλλευσης με μετόχους τον Δήμο Γρεβενών, το Ελληνικό Δημόσιο και την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.


Εκσυγχρονισμός - αναβάθμιση και επαναλειτουργία δημοτικών σφαγείων.


Δημιουργία Υπαίθριου στεγασμένου εκθεσιακού χώρου εμπορικών δραστηριοτήτων στην τοποθεσία της εμποροπανήγυρης, σε διασύνδεση με τον θύλακα καινοτομίας τον οποίο ήδη υποστηρίζουμε να ιδρυθεί στο πρώην ΚΕΓΕ σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιό μας, με θεματικό στόχο την τεχνολογία ξύλου.Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια