“Ενωμένοι για τη ζωή. Ενημερωμένοι για την υγεία ” Μήνας πρόληψης Καρκίνου του Μαστού

 
H 25η Οκτωβρίου δεν είναι η ημέρα της γυναίκας, αλλά είναι η ημέρα που αφορά όλες τις γυναίκες! Είναι η Παγκόσμια Ημέρα Πρόληψης του Καρκίνου του Μαστού.


Όλος ο Οκτώβριος είναι αφιερωμένος στον αγώνα ενάντια στον καρκίνο του μαστού. Μία ασθένεια ιάσιμη πλέον, εφόσον ο τακτικός προληπτικός έλεγχος γίνει στάση ζωή για κάθε γυναίκα. Αυτό ακριβώς είναι και το μήνυμα της σημερινής ημέρας, η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση στο θέμα του καρκίνου του μαστού.

Ενημερωτική δράση, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πρόληψης του Καρκίνου του Μαστού, διοργανώνει ο Δήμος Εορδαίας την Κυριακή 29 Οκτωβρίου από 11.00-13.00, στην Κεντρική Πλατεία της Πτολεμαΐδας. Συμμετέχουν η Μαιευτήρας – Χειρουργός Γυναικολόγος Κάτια Σπυροπούλου MD, Msc, το Studio Ζαχαροτέχνης Μελίνας Χατζηπαντελή MeliSoula Pastry και η Εικαστικός Αλεξάνδρα Τσιτσιντά.

Σε μια προσπάθεια να αυξήσουμε την ευαισθητοποίηση, η φετινή εκδήλωση αφιερώνεται στην ενίσχυση της πρόληψης και της υγείας των γυναικών. Με το σύνθημα: "Ενωμένοι για τη ζωή. Ενημερωμένοι για την υγεία" επιδιώκουμε να ενθαρρύνουμε τις γυναίκες, όλων των ηλικιών, να είναι ενεργές στην προστασία της υγείας τους και στην πρόληψη που σώζει ζωές.

Ο καρκίνος του μαστού αφορά όχι μόνο τις γυναίκες, αλλά και την οικογένειά τους και την κοινότητα. Συμβάλλοντας στην ενημέρωση και τη συνειδητοποίηση, μπορούμε να σώσουμε ζωές.

Καλούμε λοιπόν, όλους να ενωθούν και να στηρίξουν αυτήν τη σημαντική πρωτοβουλία. Μαζί, μπορούμε να διαμορφώσουμε ένα υγιές και ενημερωμένο μέλλον για όλους.

Αναγνωρίζουμε την ανάγκη να συμπαραστεκόμαστε στις γυναίκες που ασθενούν, υπέστησαν την ταλαιπωρία των ιατρικών παρεμβάσεων, υπέφεραν ψυχικά και σωματικά, αντιμετώπισαν κοινωνικές δυσκολίες και εξαντλήθηκαν οικονομικά.

Σε αυτές τις γυναίκες, ο Δήμος Εορδαίας θα είναι πάντα δίπλα τους.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια