«Δημιουργία Ειδικής Μονάδας Δασικών επιχειρήσεων (ΕΜΟΔΕ) στον Νομό Κοζάνης »

 

 


 

Αξιότιμε  Υπουργέ Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλη Κικίλια, μετά από συνάντηση που πραγματοποιήσατε με το προεδρείο της ομοσπονδίας  Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π. στις 20/09/2023, μας ενημερώσατε ότι στις προθέσεις τόσο τις δικές σας, όσο και τις Κυβέρνησης, είναι να προκηρυχθεί διαγωνισμός, για την πρόσληψη 700 υπαλλήλων στις ΕΜΟΔΕ.

Παρόλο που ο αριθμός αυτός καλύπτει μόνο ένα μικρό μέρος από τα πραγματικά κενά που υπάρχουν στο Πυροσβεστικό Σώμα,  θεωρούμε ότι δίνεται στον Νομό και την πόλη της Κοζάνης, η οποία είναι και η υπηρεσιακή έδρα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, μια ευκαιρία έτσι ώστε να δημιουργηθεί  τμήμα ΕΜΟΔΕ, το οποίο είτε θα συνδράμει, είτε θα αντικαταστήσει το Πεζοπόρο τμήμα Δυτικής Μακεδονίας, στο οποίο σημειωτέον πριν λίγα χρόνια επιχειρούσαν μέχρι και 85 πυροσβέστες, οι οποίοι σήμερα μειώθηκαν στους  49, με μέσο όρο ηλικίας κοντά στα 53 χρόνια.

Να σας επισημάνουμε επίσης ότι στην Δυτική Μακεδονία εκτός του ότι δεν υπάρχει ΕΜΟΔΕ, δεν υπάρχει ούτε  ΕΜΑΚ ούτε καν σταθμός Α’ τάξης.

Οι εγκαταστάσεις υπάρχουν, οι ανάγκες γίνονται ολοένα και μεγαλύτερες, πρέπει κάποια στιγμή να αντιμετωπιστεί η Δυτική Μακεδονία ισότιμα με τις υπόλοιπες περιφέρειας της πατρίδας μας.

 

 

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια