Συνάντηση του Υφυπουργού Μακεδονίας και Θράκης, κ. Στάθη Κωνσταντινίδη με τον Πρόεδρο του ΕΒΕΘ και της ΚΕΕΕ κ. Γιάννη Μασούτη και μέλη του Δ.Σ. του ΕΒΕΘ

 

 
Με τον Πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, κ. Γιάννη Μασούτη και τα μέλη του Δ.Σ. του Ε.Β.Ε.Θ. κ. Μανώλη Βλαχογιάννη (Α΄Αντιπρόεδρο), κ. Χρήστο Σαραντόπουλο (Β' Αντιπρόεδρο) και τον κ. Παναγιώτη Μενεξόπουλο (Γενικό Γραμματέα), συναντήθηκε σήμερα στο Διοικητήριο ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, κ. Στάθης Κωνσταντινίδης.

Αντικείμενο της συνάντησης αποτέλεσε η κατάσταση στην αγορά, οι τρόποι αντιμετώπισης της ακρίβειας, οι προοπτικές της οικονομίας, καθώς και ο αναπτυξιακός ρόλος που διαδραματίζουν τα επιμελητήρια. Επίσης, ο κ. Κωνσταντινίδης τόνισε την ανάγκη να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για τη συγκράτηση των τιμών στην αγορά, ώστε καταναλωτές και επιχειρήσεις να προστατευθούν από τις επιπτώσεις των ανατιμήσεων, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στο αναπτυξιακό αποτύπωμα που αφήνει το ΕΒΕΘ στην πόλη και στην 105ετή προσφορά του στη Θεσσαλονίκη.

Από την πλευρά του ο κ. Μασούτης αναφέρθηκε στην ισχυρή παρουσία της επιχειρηματικής κοινότητας στη χώρα μας και στις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν για τη διαχείριση του ενεργειακού κόστους, με τον Υφυπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, να σημειώνει ότι οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην πατρίδα μας στηρίχθηκαν, στηρίζονται και θα συνεχίσουν να στηρίζονται στο μέγιστο βαθμό από την Κυβέρνηση.

Σε δήλωσή του, μετά το τέλος της συνάντησης, ο κ. Κωνσταντινίδης τόνισε τα εξής: «Με τον κ. Μασούτη και τα μέλη του Δ.Σ. του Ε.Β.Ε.Θ. είχαμε μια ιδιαίτερα παραγωγική συζήτηση, στη διάρκεια της οποίας τονίστηκε η ανάγκη να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για τη συγκράτηση των τιμών και για τις μικρότερες δυνατές επιπτώσεις των ανατιμήσεων στους καταναλωτές. Δεσμευτήκαμε, επίσης, ότι θα έχουμε μια συνεχή συνεργασία που θα αφουγκράζεται τις ανάγκες της αγοράς και θα ανοίγει δρόμους για τη βιώσιμη και αειφόρο ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης. Ανταλλάξαμε απόψεις για τα μεγάλα έργα υποδομών που βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ ενημερώθηκα για τον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών του Επιμελητηρίου και το θετικό ισοζύγιο στις ενάρξεις των δραστηριοτήτων, γεγονός που αποτυπώνει το θετικό οικονομικό κλίμα στη χώρα.

Όσον αφορά στο ζήτημα της ακρίβειας, είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο που μας αφορά όλους. Η Κυβέρνηση το αντιμετωπίζει σε δυο άξονες. Ο πρώτος, εφαρμόζοντας στοχευμένα μέτρα κατά της ακρίβειας, όπως είναι η υποχρεωτική ταμπέλα στο ράφι για προϊόντα με μόνιμη μείωση τιμής, τουλάχιστον 5% για βασικά αγαθά που χρειάζεται κάθε νοικοκυριό. Επίσης, οι υπόχρεοι λιανέμποροι κοινοποιούν στο Υπουργείο Ανάπτυξης όλους τους τιμοκαταλόγους των προμηθευτών τους, οι τιμές των σούπερ μάρκετ σε φρούτα και λαχανικά αναρτώνται στο e-katanalotis.gov.gr, ενώ ενισχύουμε αποφασιστικά τους ελεγκτικούς μηχανισμούς.

Ο δεύτερος είναι η σταθερή και μόνιμη αύξηση των εισοδημάτων. Ήδη, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοίνωσε από τη ΔΕΘ αύξηση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων κατά 10,5% το 2024, αλλά και άρση της αναστολής των τριετιών, που πρακτικά σημαίνει προσαύξηση για κάθε τριετία της τάξης του 10% επί του βασικού μισθού των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα.

Επιπρόσθετα, η αύξηση του αφορολόγητου για οικογένειες με παιδιά, η αύξηση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, η εκ νέου αύξηση των συντάξεων, όπως και οι επενδυτικοί πόροι 12,1 δισεκατομμυρίων ευρώ μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και του Ταμείου Ανάκαμψης που θα εισρεύσουν το 2024 στην ελληνική οικονομία, θα αυξήσουν σημαντικά το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών. Με τον τρόπο αυτόν υλοποιούμε τη βασική προεκλογική μας δέσμευση που είναι η μεγαλύτερη προτεραιότητα της Κυβέρνησης.

Μόλις η ακρίβεια αποκλιμακωθεί, οι αυξήσεις των μισθών και των συντάξεων θα γίνουν ακόμα πιο αισθητές στην καθημερινότητα όλων μας».Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια