Καλλιόπη Βέττα: Το αναιτιολόγητο κλείσιμο του καταστήματος των ΕΛ.ΤΑ. στον Πεντάλοφο δημιουργεί ανυπολόγιστη επιβάρυνση στους πολίτες και τις επιχειρήσεις

 


Η Βουλευτής Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα κατέθεσε κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, με θέμα: «Η αναστολή λειτουργίας του καταστήματος ΕΛ.ΤΑ. στον Πεντάλοφο Κοζάνης είναι αναιτιολόγητη και δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στους πολίτες»

 
Στην ερώτηση καταγράφεται το πρόβλημα που έχει προκύψει με τη νέα απόφαση των ΕΛ.ΤΑ. να κλείσουν άμεσα, έως το τέλος του έτους, 41 καταστήματα σε όλη την χώρα. Η εξέλιξη αυτή έρχεται ως συνέχεια της απόφασης για συρρίκνωση των δημόσιων ταχυδρομικών υπηρεσιών και του κλεισίματος 160 περίπου καταστημάτων σε όλη την χώρα το 2023, παρά το γεγονός ότι μόλις πριν λίγα χρόνια καταβλήθηκαν από δημόσιους πόρους 280 εκ. ευρώ για την εξυγίανση των ΕΛ.ΤΑ..

Στην Π.Ε. Κοζάνης, έπειτα από το κλείσιμο του καταστήματος στον Κρόκο τον Ιούλιο, έρχεται νέο κτύπημα με το κλείσιμο του καταστήματος στον Πεντάλοφο, γεγονός που επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά, ότι δεν υπάρχει καμία ρήτρα απολιγνιτοποίησης για την Δυτική Μακεδονία που να εξασφαλίζει ομαλή μετάβαση στην επόμενη ημέρα.

Όπως επισημαίνεται στην ερώτηση, η απόφαση δεν προκύπτει από οποιαδήποτε μελέτη κόστους-οφέλους, ενώ το πλήγμα για τις επιχειρήσεις και τους πολίτες του Πενταλόφου και των κοντινών περιοχών είναι τεράστιο, ειδικά για όσους ηλικιωμένους δεν έχουν ευχέρεια στις μετακινήσεις, ούτε αναπτυγμένες ψηφιακές δεξιότητες.

Τέλος, τίθεται θέμα με τους υπηρετούντες υπαλλήλους των ΕΛ.ΤΑ. του καταστήματος καθώς προκύπτει μεγάλη αναστάτωση στον οικογενειακό και επαγγελματικό τους προγραμματισμό.

 

Ως εκ τούτου, τίθενται τα ερωτήματα:

 

1)     Υπάρχει οποιαδήποτε μελέτη – ανάλυση για την προοπτική καταστημάτων των ΕΛ.ΤΑ., η οποία να συμπεριλαμβάνει εκτός από την οικονομική διάσταση και την υποβάθμιση των κοινωνικών υπηρεσιών του κράτους απέναντι στους πολίτες; Αν ναι, ζητείται η κατάθεσή της.

2)    Αναφορικά με το κατάστημα του Πενταλόφου: προτίθεστε να αναθεωρήσετε την απόφαση κλεισίματος, δεδομένης της πλήρους και εύλογης αντίθεσης της τοπικής κοινωνίας λόγω των σημαντικών επιβαρύνσεων που θα υποστούν οι πολίτες;

3)    Ποιο είναι το σχέδιο για τους υπηρετούντες υπαλλήλους, οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με μια πρωτοφανή διασάλευση της επαγγελματικής και προσωπικής τους κατάστασης;

 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια