"Βούλιαξε" η αίθουσα τέχνης ... στην ομιλία Αμανατιδη

Στην κατάμεστη αίθουσα τέχνης πραγματοποίησε την ομιλία του ο Γιώργος Αμανατίδης υποψήφιος περιφερειάρχης το βράδυ της Τετάρτης. Ο κ. Αμανατιδης τόνισε 
"Η συνεργασία με τους επίσημους επιστημονικούς φορείς του τόπου μας είναι αναγκαία και επιβεβλημένη συνθήκη ώστε να επιτύχουμε το καλύτερο δυνατό αναπτυξιακό αποτέλεσμα.
  Είναι σημαντικό και δεδομένο ότι ως νέα Περιφερειακή Αρχή ο σχεδιασμός μας θα είναι ρεαλιστικός και υλοποιήσιμος, θα αξιοποιεί διαθέσιμους και μελλοντικούς πόρους αποτελεσματικά και άμεσα. Είτε αφορά επιχειρηματική δραστηριότητα είτε άλλους τομείς όπως είναι ο πρωτογενής τομέας, οι υποδομές, τα δίκτυα.

🔷️ Η Δυτική Μακεδονία βρίσκεται σε καθεστώς μεθοδικά προγραμματισμένης μεν, πλην όμως δριμείας απολιγνιτοποίησης, με έντονες κοινωνικοοικονομικές επιπτώσεις για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις της. 
🔷 ️Οι διαδικασίες πλήρους απεξάρτησης από το λιγνίτη, με ό,τι αυτό σημαίνει για το σύνολο της οικονομικής δραστηριότητας και την απασχόληση στην περιοχή, η έλλειψη επαρκούς θερμικής ισχύος για τις τηλεθερμάνσεις, οι καθυστερήσεις στις μετεγκαταστάσεις των οικισμών και κυρίως οι οφειλόμενες περιβαλλοντικές αποκαταστάσεις των εδαφών, δημιουργούν ένα νέο περιβάλλον για την Δυτική Μακεδονία.
Αλλάζουμε την εικόνα, βάζουμε τους πολίτες στην εξίσωση …

🔷️ Παρά την εξασφάλιση πολύ υψηλών χρηματοδοτήσεων για έργα και δράσεις αναπτυξιακού χαρακτήρα, η σημερινή Περιφερειακή Αρχή εξακολουθεί να διαχειρίζεται τα σχετικά θέματα με μηδενική ουσιαστικά αποτελεσματικότητα. Ταυτόχρονα, αδυνατεί να συν-εργαστεί με τους πολίτες, που δεν έχουν ακόμη εμπλακεί, ούτε καν κατανοήσει πως μπορούν να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες που υπάρχουν ήδη διαθέσιμες για να βελτιώσουν τις ζωές τους. 
🔷️ Παίρνοντας τα ηνία της Περιφέρειας το Γενάρη του 2024: 
• Εκπονούμε επιτέλους ένα Περιφερειακό Σχέδιο Δίκαιης Μετάβασης.
• Συστήνουμε τον μηχανισμό για το Παρατηρητήριο Δίκαιης Μετάβασης μαζί με το Παρατηρητήριο Απασχόλησης.
• Παρεμβαίνουμε για την αναθεώρηση και τροποποίηση των όρων της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της ΔΕΗ ΑΕ σχετικά με την αποκατάσταση των εκτάσεων και τον προβλεπόμενο χωροταξικό σχεδιασμό.
• Επιταχύνουμε άμεσα πρόσθετους οργανωμένους χώρους υποδοχής επενδύσεων.
• Αναλαμβάνουμε σειρά συντονισμένων πρωτοβουλιών για να καταστεί η Δυτική Μακεδονία διεθνής επενδυτικός, περιβαλλοντικός, ενεργειακός και τεχνολογικός κόμβος με τη δημιουργία του Μηχανισμού Προώθησης και Προσέλκυσης Επενδύσεων.

 Γνωρίζω πως και με ποιους …

🔷 ️Ως άνθρωπος της περιφερειακής ανάπτυξης ήδη από τα τέλη της δεκαετίας του 1980, έχω συνεργαστεί και υποστηρίξει όλες τις περιφερειακές και δημοτικές αρχές, ενώ ταυτόχρονα έχω αναπτύξει ισχυρούς δεσμούς συνεργασιών με τα στελέχη όλων των υπηρεσιών Δήμων και Περιφέρειας, αλλά και των συναρμόδιων Υπουργείων. Ταυτόχρονα, η μεγάλη τεχνοκρατική ομάδα υποψηφίων και υποστηρικτών του συνδυασμού μας, έχει ήδη έτοιμο το πλάνο ανάπτυξης των πρώτων 100 ημερών και δεν θα χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος. Το έχει καταγράψει η ιστορία του τόπου μας, το γνωρίζουν οι πάντες. " 

Θανάσης Τέγος

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια