Μόλις κυκλοφόρησε το βιβλίο «32 Μαθήματα Δημιουργικής Γραφής για παιδιά Δημοτικού» της Δήμητρας Β. Καραγιάννη από τις Εκδόσεις Παρέμβαση

 


Μόλις κυκλοφόρησε το βιβλίο «32 Μαθήματα Δημιουργικής Γραφής για παιδιά Δημοτικού» της Δήμητρας Β. Καραγιάννη από τις Εκδόσεις Παρέμβαση. Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό βιβλίο που στόχο έχει να βοηθήσει τους μαθητές να ασκηθούν στον μαγικό κόσμο της γραφής, μέσα από ευφάνταστες και δημιουργικές δραστηριότητες, στο πλαίσιο της δημιουργικής γραφής. Μέσα από τις 32 ενότητές του παρέχονται ολοκληρωμένα μαθήματα, αποτελώντας παράλληλα πολύτιμο εργαλείο για τον εκπαιδευτικό, που εξοικειώνουν τα παιδιά με τη συγγραφή, με σπουδαία έργα της παγκόσμιας και ξένης λογοτεχνίας, αλλά και της μουσικής & της ζωγραφικής, ενώ υπάρχουν και πιο κλασικά θέματα διδασκαλίας που συναπαρτίζουν τη θεματική του. Τα online Powerpoints, που συνοδεύουν πολλές από τις ενότητες, οπτικοποιώντας πολλές από τις ιστορίες και παρέχοντας χρήσιμο συνοδευτικό υλικό, προσελκύουν την προσοχή των παιδιών, μεταδίδοντάς τους με έναν πιο αποτελεσματικό τρόπο τα διάφορα μηνύματα.

***

«Ένα βιβλίο με μαθήματα Δημιουργικής Γραφής για παιδιά Δημοτικού που στόχο έχει να χρησιμεύσει κατά την εκπαιδευτική διαδικασία, αλλά και να μυήσει τους μαθητές στον κόσμο της γραφής, δίνοντάς τους κίνητρα και ερεθίσματα για να απελευθερώσουν τη σκέψη τους με τρόπο δημιουργικό και να μάθουν να αποτυπώνουν τη σκέψη τους πάνω στο χαρτί.

Μέσω των μαθημάτων Δημιουργικής Γραφής που παρουσιάζονται στο βιβλίο, τα παιδιά μαθαίνουν να γράφουν σωστά μέσα από μια ευχάριστη διαδικασία, καλλιεργούν την σωστή χρήση της γλώσσας και της έκφρασης, έρχονται σε επαφή με σπουδαία κείμενα της ελληνικής λογοτεχνίας, με μεγάλους Έλληνες & ξένους λογοτέχνες, ενεργοποιούν τις γνώσεις τους στη γραμματική και το συντακτικό, μαθαίνουν να χτίζουν τον λόγο και την έκφρασή τους, συνδυάζοντας τη λογοτεχνία με άλλες μορφές τέχνης».
***

Η Δήμητρα Καραγιάννη είναι Φιλόλογος, Συγγραφέας και Εκδότρια. Τελείωσε τη Φιλοσοφική Σχολή του Α.Π.Θ. και κατέχει Μεταπτυχιακό στη Νεότερη και Σύγχρονη Ιστορία. Είναι Υπεύθυνη των Εκδόσεων Παρέμβαση, Συνεκδότρια του Περιοδικού Λόγου & Τέχνης Παρέμβαση και Υπεύθυνη των δράσεων που αυτό πραγματοποιεί. Είναι ιδιοκτήτρια του Κέντρου Φιλολογικών Μαθημάτων «Έκφρασις» και έχει ασχοληθεί συστηματικά με τη διδασκαλία της Δημιουργικής Γραφής σε παιδιά Δημοτικού. Διετέλεσε για τέσσερα χρόνια Συντονίστρια της Ομάδας Πολιτισμού του Δήμου Κοζάνης. Έχει εργαστεί ως Δημοσιογράφος και Επιμελήτρια βιβλίων. Έχει εκδώσει τα βιβλία: «Κλεισμένα σε θυρίδες, 25 υστερόγραφα εποχής» (Εκδ. Γαβριηλίδης, 2016), «Εικόνες της Δυτικής Μακεδονίας» (Εκδ. Παρέμβαση, 2020), «Οι φιλέλληνες καλλιτέχνες του 1821» (Εκδ. Παρέμβαση, 2022). Το 2022 τιμήθηκε από το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού ως Εκπρόσωπος του Ελληνικού Πολιτισμού. Δραστηριοποιείται συστηματικά σε θέματα λογοτεχνίας, τέχνης και άλλα ζητήματα ευρύτερου πνευματικού ενδιαφέροντος. Έχει συμμετάσχει σε συνέδρια, σεμινάρια, ημερίδες & παρουσιάσεις και έχει δημοσιεύσει άρθρα, εργασίες, κείμενα και ποιήματα σε συλλογικούς τόμους, εφημερίδες, blogs και περιοδικά. Ασχολήθηκε επαγγελματικά με τη μουσική, τη στιχουργική και το τραγούδι, πραγματοποιώντας συνεργασίες με γνωστούς Έλληνες καλλιτέχνες.Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια