"Συμμαχία για την Ανάπτυξη" – Συνέντευξη στο political.gr του Υποψήφιου Περιφερειάρχη Γιώργου Αμανατίδη

 





Τη δημιουργία ενός Συστήματος Διαχείρισης Κρίσεων με στόχο την «αυτοματοποιημένη-συντονισμένη» δράση όλων των εμπλεκόμενων σε κάθε κρίση (πλημμύρα, πυρκαγιά, άνεμος, πιθανή έκρηξη σε μεγάλο εργοστάσιο κ.λπ.) προαναγγέλλει ο υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Αμανατίδης στη συνέντευξή του στην «Political».

Με φόντο τη βιβλική καταστροφή στον θεσσαλικό κάμπο, ο κ. Αμανατίδης υπογραμμίζει ότι το πιο σημαντικό είναι να προετοιμάζεται κανείς σε περίοδο ηρεμίας, αντί να σπαταλά πολλές φορές δυνάμεις με ασύνδετο, απρογραμμάτιστο, ασυντόνιστο και αναποτελεσματικό τρόπο, όπως δυστυχώς γινόταν μέχρι σήμερα στο περιφερειακό επίπεδο. Ο υποψήφιος περιφερειάρχης προκρίνει την ανάγκη δημιουργίας ενός «μετώπου ανάπτυξης», στο

οποίο θα πρέπει να συγκλίνουν τα συμφέροντα όλων και να εξυπηρετεί το όραμα για την περιοχή, ενώ προκρίνει ως μείζονες προτεραιότητες την αντιμετώπιση της ανεργίας και τη διαρθρωτική προσαρμογή του παραγωγικού συστήματος του τόπου, λόγω της απολιγνιτοποίησης, σε ένα νέο που δεν θα σχετίζεται πλέον τόσο έντονα με τις δραστηριότητες της ΔΕΗ στην περιοχή.


O συνδυασμός του οποίου ηγείστε τιτλοφορείται «Συμμαχία για την

Ανάπτυξη στη Δυτική Μακεδονία». Γιατί;



Ο τίτλος του συνδυασμού μας συμπυκνώνει την απόφαση και τη βαθιά συναίσθηση πάρα πολλών πολιτών στη Δυτική Μακεδονία ότι η ανάπτυξη αποτελεί μία συλλογική και συμμετοχική προσπάθεια.

Παράλληλα, προϋποθέτει την ενεργοποίηση των δυνάμεων της κοινωνίας και της οικονομίας που θα πρέπει να οδηγήσει σε ένα «μέτωπο ανάπτυξης» στο οποίο θα πρέπει να συγκλίνουν τα συμφέροντα όλων και να εξυπηρετεί το όραμα για την περιοχή μας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια