Ένας πολίτης της Κοζάνης σχολιάζει τα “κακώς κείμενα” της πόλης...

 "Χρόνια τώρα όλοι ήταν άφαντοι και τις τελευταίες μέρες βγήκαν στους δρόμους να κάνουν χειραψίες και να ζητήσουν ψήφους 


Όλοι οι υποψήφιοι περιφερειάρχες και δήμαρχοι, στον προεκλογικό τους αγώνα, επικαλούνται το καλό της πόλης και την βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των κατοίκων της Κοζάνης, επιτρέποντας όμως, μέχρι και σήμερα σε συνεργεία και πλυντήρια αυτοκινήτων να λειτουργούν στην Α' ΖΩΝΗ ΚΑΤΟΙΚΗΜΕΝΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ, υποτιμώντας τις ζωές των πολιτών.

Σε κεντρικούς δρόμους της πόλης και ακριβώς κάτω, δίπλα και απέναντι από κατοικίες, λειτουργούν πλυντήρια αυτοκινήτων εν έτει 2023 (πορευόμαστε προς 2024). Με άδειες που δόθηκαν από την περιφέρεια, αδιαφορώντας για την ηχορύπανση και τον αγώνα που δίνουν οι κάτοικοι της περιοχής, να αντέξουν την φασαρία, όπως και το χάος που προκαλείται από την συμφόρηση των αυτοκινήτων.

Σε κεντρικότατο επίσης δρόμο λειτουργεί συνεργείο, το οποίο οικειοποιήθηκε το πεζοδρόμιο, από το οποίο είναι αδύνατον να περάσει πεζός και αναγκάζεται να κατέβει στον δρόμο.

Για ποιο επίπεδο μιλάνε όλοι;;; Εγώ σε άλλη πόλη ζω;;;

Χρόνια τώρα όλοι ήταν άφαντοι και τις τελευταίες μέρες βγήκαν στους δρόμους να κάνουν χειραψίες και να ζητήσουν ψήφους. Αυτοί που εξακολουθούν να αδιαφορούν για τα στενά, ανύπαρκτα και σε πολλές περιπτώσεις κατεστραμμένα πεζοδρόμια, τα οποία είναι άκρως ακατάλληλα να διασχίσουν μητέρες με καροτσάκι, αλλά και ΑΜΕΑ, που τελικά καταλήγουν να κινούνται στην μέση του δρόμου. Αυτοί που δεν μπήκαν καν στον κόπο να φυτέψουν τα δέντρα στα πεζοδρόμια, μετά από ΜΕΛΕΤΗ και οι ρίζες τους τίναξαν τις πλάκες των πεζοδρομίων. Που φύτεψαν τα καημένα τα δεντράκια σε πεζοδρόμια είκοσι εκατοστών και πέραν του ότι δεν υπάρχει χώρος να περάσει πεζός, τα δεντράκια καταστρέφονται από τα χτυπήματα που καθημερινά δέχονται από τους περαστικούς...ΠΕΖΟ-ΔΡΟΜΙΑ που κατάντησαν δέντρο- δρόμια, με ξερά και ετοιμόρροπα δέντρα...

Είναι λογικό οι επιχειρηματίες συνεργείων και πλυντηρίων να θέλουν να δουλέψουν, όχι όμως εις βάρος των πολιτών. Είναι ώρα να βγουν εκτός πόλεως όμως τέτοιου είδους επιχειρήσεις.

Είναι απαραίτητα τα δέντρα, γι' αυτό θα πρέπει να φυτεύονται σε χώρους που ξέρουμε ότι θα αντέξουν, θα ποτιστούν, θα προστατευτούν και θα ζήσουν.

Τόσο τα δέντρα, όσο και οι πολίτες χρειάζονται τις κατάλληλες προϋποθέσεις για να ευδοκιμήσουν και να ομορφύνουν την πόλη...τον κόσμο όλο!!!!

Με εκτίμηση

Ένας πολίτης Κοζάνης

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια