Μαζί για την Κοζάνη. Όλοι μαζί μπορούμε! Γράφει ο Παναγιώτης Κοντός

Μαζί για την Κοζάνη!
Όλοι Μαζί Μπορούμε!
Παναγιώτης Κοντός.  Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος 

Η εποχή που ζούμε υποχρεω
τικά σε οδηγεί να ασχολείσαι με τα κοινά, ή να σε εκφράζεις πολιτική σκέψη.
 Αν μετά από όσα έχουμε βιώσει τα τελευταία χρόνια, εξακολουθούμε να καθόμαστε σπίτι, απαξιώνοντας γενικώς και αορίστως τους πολιτικούς, είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Το να ζητάμε μια διαφορετική κοινωνία, ένα διαφορετικό μέλλον, απ’ αυτό που μας σερβίρεται ως υποχρεωτικό μενού, δεν μπορεί να δαιμονοποιηθεί από κανέναν. Το “όλοι ίδιοι είναι”, αποτελεί μια εύκολη απάντηση, στην ερώτηση “με ποιους θα πας και ποιους θα αφήσεις”; Προφανώς δεν είναι ίδιοι όλοι. Απογοήτευση υπάρχει από τον κόσμο. Θα πρόσθετα και αγωνία για την επόμενη μέρα. Ποιος, άλλωστε, δεν έχει; 
Μα κι εμείς στους απογοητευμένους ανήκουμε! Δεν ζούσαμε σε γυάλα! Συνέπεια αυτού υποχρεωτικά να ασχολείσαι με τα κοινά, ή να εκφράζεις πολιτική σκέψη.  
 Υποψηφιότητα για δημοτικός σύμβουλος σημαίνει να θες να βοηθήσεις την μικρή κοινωνία που σε περιβάλει, τη γειτονιά σου ,το χωριό σου, τον τόπο σου. Να κάνεις κάτι για να διευκολύνεις την καθημερινότητα των ανθρώπων γύρω σου . Δεν πας να σώσεις την Ελλάδα.  
Θες να ασχοληθείς; Κάποιοι θα σε βρίσουν ή θα γελάσουν ή θα σκεφτούν πονηρά .
 Αδιαφορείς πλήρως; Πάλι κάποιοι θα σε βρίσουν ή θα σε χλευάσουν! 
Από τη στιγμή που συμμετέχεις στα κοινά ξέρεις πως θα δεχτείς την κριτική, ιδιαίτερα στο σήμερα.
Έτσι αφήνεις τη συνείδηση σου να σε οδηγήσει και όπου σε βγάλει… 
Η ενασχόληση με τα κοινά σημαίνει ότι δεν κοιτάς μόνο τον εαυτό σου. Κανονικά, θα έπρεπε να αποτελεί ιερό καθήκον όλων! 
Προσωπικά, έχω τη δουλειά μου και θα συνεχίσω να την έχω, θέλω όμως να προσφέρω τον ελεύθερο χρόνο μου στην πόλη μου. Όσοι με γνωρίζουν και ξέρουν τα κίνητρά μου, στηρίζουν την επιλογή μου. Από την άλλη βέβαια, δεν λείπουν και οι καχύποπτοι. Εκείνοι για τους οποίους πρέπει να δώσουμε αγώνα και να τους πείσουμε πως δεν ζητιανευούμε τη ψήφο τους, στο βωμό της αυτοπροβολής, αλλά είμαστε έτοιμοι να θυσιάσουμε κάτι από το "εγώ μας" και να παλέψουμε για μια καλύτερη πόλη .  
Ένας δημοτικός σύμβουλος μπορεί να προσφέρει πολλά. Να ασκήσει πιέσεις σε θέματα και ζητήματα που μπορούν να αποδειχθούν μοιραία για την πόλη του, να δώσει αγώνες προκειμένου να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των ανθρώπων, να προσφέρει τις ιδέες του για αναδιαμόρφωση του δήμου και πάνω απ’ όλα να παραμείνει για πέντε χρόνια ο εκπρόσωπος των ανθρώπων που τον πίστεψαν, τον ψήφισαν και τώρα ήρθε η στιγμή να τους δικαιώσει.
Δεν είναι εύκολο κανείς να μιλά για τον εαυτό του και τα θετικά του στοιχεία. Θα σταθώ στην μεγάλη μου επιθυμία για να ξαναζωντανέψει η πόλη μου, στις γνώσεις μου για τον τόπο που γεννήθηκα, μεγάλωσα και ζω.
 Συνεπώς θέλω να εκλεγώ και θέλω να βοηθήσω τον υποψήφιο Δήμαρχο Κοζάνης, Γιάννη Κοκκαλιάρη να εκλεγεί. Από τη μία δηλαδή θέλω να προσφέρω στον τόπο μου , από την άλλη θέλω να βοηθήσω τον Γιάννη, διότι ανεξάρτητα από το αν θα εκλεγώ, θέλω να είναι αυτός που θα διοικήσει τον Δήμο την επόμενη μέρα. Είναι με διαφορά ο καταλληλότερος, ο πιο ικανός, άλλωστε αυτό αποδεικνύεται, γιατί , απολαμβάνει τη στήριξη ανθρώπων που προέρχονται απ’ όλους τους χώρους. Τον Γιάννη Κοκκαλιάρη τον στηρίζω όχι μόνο επειδή τον ξέρω, αλλά γιατί κάθε φορά που χρειάστηκε, μπήκε μπροστά και προτίμησε να εκθέσει τον εαυτό του. Είναι αγνός, καθαρός, δίκαιος και αλτρουιστής.
  Είναι ένας άνθρωπος που δεν φοβάται να μιλήσει και να εκφράσει τη γνώμη του, ακόμα κι όταν κάποιοι θα σιωπούσαν. 
Ένας όμως δεν μπορεί να κάνει τη διαφορά .   Κανείς, δεν κέρδισε μόνος του κάτι. Πήρε βοήθεια απ΄όλους. Η συμμετοχική διαδικασία είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να πετύχουμε πράγματα, όλοι Μαζί. .
Διεκδικώ λοιπόν τη ψήφο των συνδημοτών μου για να περάσει η πόλη στα χέρια όλων μας.
Από την πλευρά μου λοιπόν ξεκαθαρίζω πως η ενασχόληση μου με τα κοινά, έχει μοναδικό σκοπό τη συμμετοχή μου στην αλλαγή σελίδας και στην αναδιαμόρφωση του δήμου Κοζάνης , και αν περιμένουμε λύσεις απ’ όσους μας έφεραν εδώ, τότε μάλλον κάτι κάνουμε στραβά.  
Ο λαός τώρα έχει το πάνω χέρι και ορθά απολογούμαστε σ’ αυτόν για τις προθέσεις μας. 
Τώρα είναι η μεγάλη ευκαιρία των πολιτών να δείξουν τη δύναμή τους και να αποφασίσουν οι ίδιοι για το μέλλον της πόλης τους και το μέλλον των παιδιών τους.
 Όλα είναι θέμα προθέσεων, αξιών και όρεξης! Θέμα ανθρώπων!
Ας γιορτάσουμε λοιπόν Μαζί τη γιορτή της Δημοκρατίας!
Ραντεβού στις 8 Οκτωβρίου!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια