Επισκέψεις του επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «Κοζάνη – Τόπος Να Ζεις» Χάρη Κουζιάκη και μελών του συνδυάσου στο εργοστάσιο της εταιρείας τροφίμων «Πιτένης», στον ΑΗΣ Αγίου Δημήτριου και στην ΕΠΑΔΥΜ

 Με το προσωπικό και τους ιδιοκτήτες της τοπικής επιχείρησης παραγωγής και εμπορίας τροφίμων «Πιτένης» συναντήθηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος Κοζάνης, Χάρης Κουζιάκης και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι της Δημοτικής Κίνησης «Κοζάνη – Τόπος Να Ζεις» το πρωί της Παρασκευής 29 Σεπτεμβρίου. Κατά τη συνάντηση, ενημερώθηκαν από τους ιδιοκτήτες της επιχείρησης για την αναπτυξιακή πορεία της επιχείρησης, άλλα και για τα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν με τα σημερινά δεδομένα της αγοράς, όπως έχουν διαμορφωθεί.

Ο κ Κουζιάκης αφού ευχαρίστησε το προσωπικό και τους ιδιοκτήτες της εταιρείας για την υποδοχή, επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι «στον πυρήνα της Μετάβασης, πρέπει να είναι η ενίσχυση της τοπικής Μικρής και Μεσαίας Επιχειρηματικότητας, στον αντίποδα του σημερινού σχεδιασμού που υποστηρίζει κυρίως τις μεγάλες επενδύσεις που ακόμα δεν έχουμε δει στην περιοχή». Επίσης ο κ. Κουζιάκης εξήγησε τον τρόπο με τον οποίο ο Δήμος μπορεί να στηρίξει τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα μέσα από την Αντιδημαρχία Ανάπτυξης, δημιουργώντας πρωτίστως ένα ευνοϊκό περιβάλλον και δημιουργώντας παράλληλα υποστηρικτικές δομές.


Στη συνέχεια ο υποψήφιος Δήμαρχος Κοζάνης, Χάρης Κουζιάκης και μέλη του συνδυασμού «Κοζάνη – Τόπος Να Ζεις» επισκέφτηκαν τον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου και συναντήθηκαν με το διοικητικό και το τεχνικό προσωπικό της μονάδας και είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στους χώρους του εργοστασίου. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξε ο κ. Κουζιάκης κατά την περιγραφή του τρόπου ελέγχου της αυτοματοποιημένης λειτουργείας της τηλεθέρμανσης από τον θάλαμο ελέγχου.

Ο κ. Κουζιάκης τόνισε ότι «συζήτηση για το μέλλον της τηλεθέρμανσης στην Κοζάνη, πρέπει να διεξαχθεί με τη δέουσα σοβαρότητα και να κινηθεί σε δύο άξονες. Ο πρώτος είναι το πώς θα γίνουν οι κατάλληλες ενέργειες για να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία της τηλεθέρμανσης τώρα και στο μέλλον. Ο δεύτερος είναι η βιωσιμότητα της ΔΕΥΑΚ, αλλά και η μηδενική περαιτέρω οικονομική επιβάρυνση των 70.000 χρηστών τηλεθέρμανσης από αυξήσεις.».

Τέλος ο κ. Κουζιάκης και οι συνεργάτες του επισκέφτηκαν την Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων του ΟΣΔΑ Δυτικής Μακεδονίας και συναντήθηκαν με τον Διευθυντής Λειτουργίας της ΕΠΑΔΥΜ ΑΕ κ. Β. Μπακούλα. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζήτησαν μαζί του θέματα γύρω από την επεξεργασία απορριμμάτων, αλλά και τις προοπτικές ανάπτυξης της Δυτικής Μακεδονίας εν όψει της επερχόμενης απολιγνιτοποίησης. Μετά την συζήτηση ακολούθησε περιήγηση στις υπομονάδες της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων καθώς και στις λοιπές εγκαταστάσεις των Κεντρικών Εγκαταστάσεων Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Απορριμμάτων.
Δείτε το βίντεο στο παρακάτω link: https://fb.watch/nnXwBfIrmS/
Κοζάνη 29/09/2022

Για την Δημοτική Κίνηση «Κοζάνη Τόπος να Ζεις»


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια