Γεωργία Ζεμπιλιάδου: “ Ούτε η τοξικότητα ούτε, η πόλωση μπορούν να δημιουργήσουν το κατάλληλο έδαφος για μια συζήτηση, προκείμενου να αναλύσουμε τα προγράμματα μας”

 



Συνέντευξη τύπου στη βιβλιοθήκη Κοζάνης παραχώρησε το πρωί της Τετάρτης η επικεφαλής του συνδυασμού “Ελπίδα” Γεωργία Ζεμπιλιάδου.


Το στοίχημα αυτής της προεκλογικής περιόδου είναι να μην χαρακτηριστεί από τοξικότητα να επικρατήσει ο πολιτικός λόγος για την ανάπτυξη και την προοπτική της Περιφέρειας. Ούτε η τοξικότητα ούτε, η πόλωση μπορούν να δημιουργήσουν το κατάλληλο έδαφος για μια συζήτηση, προκείμενου να αναλύσουμε τα προγράμματα μας και να συζητήσουμε την πρόταση μας για το μέλλον της Περιφέρειας.

Δεσμευόμαστε να γυρίσουμε την ενεργειακή μετάβαση προς  όφελος της κοινωνίας της Δυτικής Μακεδονίας  με σταθερό εισόδημα εισόδημα την ώρα που οι ΑΠΕ έχουν δεσμεύσει 600.000 στρέμματα γης. Στόχος είναι να διασφαλίσουμε ενεργειακό χώρο επαρκή για τη Δυτική Μακεδονία για τις επιχειρήσεις, τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις, τα νοικοκυριά. Να μην επιτρέψουμε να “αποδράσει” η ΔΕΗ χωρίς αποκατάσταση των ορυχείων που φτάνει τα 2 δις. Η αποκατάσταση περιλαμβάνει και την αξιοποίηση των νερών. Ο υδάτινος πλούτος του Βερμίου καταστρέφεται. Αν τα 50.000 στρέμματα που καταλαμβάνονται από το μέγα φωτοβολταϊκό των 2 GW,  γινόταν οπωρώνας θα κέρδιζε η περιοχή 377 εκ κάθε χρόνο. Να υπάρχει ένα ανταποδοτικό όφελος για την κοινωνία όταν χάνονται 50.000 στρέμματα.”


Οι βασικοί άξονες του προγράμματος

  • Η εξασφάλιση σταθερού εισοδήματος για τα 80.000 νοικοκυριά της περιφέρειας και η εξασφάλιση επαρκούς ενεργειακού χώρου που θα δοθεί κατά προτεραιότητα στην Δυτική Μακεδονία.

  • Να μην επιτραπεί στην ΔΕΗ να «αποδράσει» από την περιοχή χωρίς να αποκαταστήσει τα ορυχεία και χωρίς πρόβλεψη για το κόστος αποκατάστασης που φτάνει τα 2 δις ευρώ.

  • Η διαχείριση του ταμείου δίκαιης μετάβασης να γίνεται από την Περιφέρεια

  • Εφαρμογή προγράμματος άμεσης παρέμβασης στην Δυτική Μακεδονία για να σταματήσει η ραγδαία ύφεση.

  • Φωτό "Χρόνος" 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια