Λάζαρος Μαλούτας: “Δεν υπάρχει χρόνος και χώρος για πειραματισμούς και ανέφικτα σχέδια. ”

 


Συνέντευξη τύπου παραχώρησε το μεσημέρι της Τετάρτης ο Δήμαρχος Κοζάνης, με θέμα τις εκλογές του επόμενου μήνα. Ο κ. Μαλούτας αφού έκανε μια μικρή παρουσίαση του ψηφοδελτίου του, μίλησε για το έργο της δημοτικής αρχής την περίοδο 2019-23


“Το ψηφοδέλτιο της Ενότητας είναι ένα ισχυρό ψηφοδέλτιο και με όχι κομματικά κριτήρια. Έχει εμπειρία φρεσκάδα και ικανότητα από όλες τις κοινωνικές ομάδες.

Προχωρήσαμε σε δράσεις με γνώμονα την κοινωνική δικαιοσύνη. Υλοποιήσαμε πρωτοβουλίες με τον άνθρωπο στο επίκεντρο. Ισότιμη πρόσβαση, ίσες ευκαιρίες. Ένας Δήμος για όλους. Για να μη μένει κανείς στο περιθώριο. Γιατί είμαστε όλοι διαφορετικοί μα όλοι ίσοι. Δεν υπάρχει χρόνος και χώρος για πειραματισμούς και ανέφικτα σχέδια. Απαιτούμε λύσεις και έργα άμεσα. Η θητεία μας στην αυτοδιοίκηση έχει αποδείξει ότι έχουμε το όραμα, τη γνώση, την ικανότητα, την εμπειρία και τη συνέπεια. Μπορούμε να σχεδιάζουμε να διεκδικούμε και να υλοποιήσουμε ένα βιώσιμο μέλλον για τον τόπο μας. Οι προκλήσεις είναι μεγάλες.


Το έργο


Εξασφαλίσαμε για τον δήμο μας πόρους που άγγιξαν τα 200 εκ. από ανταγωνιστικά προγράμματα πιο πολλά από οποιαδήποτε άλλη αυτοδιοικητική περίοδο. Αναδείξαμε την Κοζάνη στην πορεία της ευρωπαϊκής ένωσης με την ένταξη στην αποστολή των 100 κλιματικά ουδέτερων και έξυπνων πόλεων έως το 2030. Δρομολογήσαμε έργα και δράσεις που οδηγούν στον ψηφιακό μετασχηματισμό, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής, την οικονομική ανάπτυξη και την ευημερία της περιοχή μας. Συνεργαστήκαμε με τους Δήμος Εορδαίας και Αμυνταίου, συνδιαμορφώσαμε ένα κοινό σχέδιο, που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη για την εξασφάλιση της βιωσιμότητας της τηλεθέρμανσης και την διεύρυνση της σε άλλους οικισμούς. Ο Δήμος μας αναδείχτηκε πρωτοπόρος και στις ενεργειακές πρωτοβουλίες. Εξασφαλίσαμε ετήσια, πόρους που θα ξεπερνούν τα 3εκ. Ευρώ από μισθώσεις δημοτικών εκτάσεων για την εγκατάσταση Φ/Β, και από την λειτουργία του φωτοβ. Πάρκου της ενεργειακής κοινότητας με άμεσο οικονομικό όφελος από το μηδενισμό του κόστους ηλεκτρικής ενέργειας για όλες τις δημοτικές δραστηριότητες.




Θανάσης Τέγος










Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια