Δήλωση Στάθη Κωνσταντινίδη για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

 
Ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, κ. Στάθης Κωνσταντινίδης, επισκέφθηκε σήμερα το δημοτικό σχολείο Παλαγίας στον Έβρο και παρακολούθησε μαζί με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον καθιερωμένο αγιασμό επ' ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς. Το συγκεκριμένο σχολείο είχε υποστεί ζημιές από την πρόσφατη πυρκαγιά, οι οποίες αποκαταστάθηκαν άμεσα.


Ο κ. Κωνσταντινίδης ευχήθηκε σε μαθήτριες, μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και κηδεμόνες, εποικοδομητική, αποδοτική και δημιουργική χρονιά, προσθέτοντας ότι η εκπαίδευση λειτουργεί ως πηγή προόδου και ανοίγει νέους ορίζοντες.

Στο μήνυμά του προς τις μαθήτριες και τους μαθητές, ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, τόνισε τα εξής: «Στο ξεκίνημα του νέου σχολικού έτους, η πατρίδα μας βιώνει τις συνέπειες μίας πρωτοφανούς κακοκαιρίας, ως αποτέλεσμα της κλιματικής έκρηξης. Η σκέψη μας βρίσκεται στους συμπατριώτες μας που δοκιμάζονται. Είμαστε στο πλευρό τους με όλες τις δυνάμεις μας.

Η σκληρή αυτή δοκιμασία μας υπενθυμίζει ότι το σχολείο δεν είναι μονάχα πηγή γνώσης, αλλά και φορέας διαπαιδαγώγησης, που μας εκπαιδεύει να είμαστε υπεύθυνοι και ενεργοί πολίτες, να νοιαζόμαστε για τον συνάνθρωπο, να σεβόμαστε το περιβάλλον, να έχουμε ψηλά τις αξίες της προσφοράς και της αλληλεγγύης.

Δυστυχώς, τα προηγούμενα χρόνια, ο κόσμος όλος δεν είχε διδαχθεί και δεν είχε εκτιμήσει όσο έπρεπε, τις συνέπειες της ανθρώπινης παρέμβασης σε βάρος της φύσης, γι' αυτό και σήμερα πληρώνουμε ακριβό τίμημα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια