Η σοσιαλιστική προοπτική στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας υπέρ της Γεωργίας Ζεμπιλιάδου με καθαρές προθέσεις

 



Η ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ και ο πρόεδρος της ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΖΑΡΩΤΙΑΔΗΣ από την αρχή του 2023 τοποθετήθηκαν δημοσίως για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη σύγκλιση πολιτικών φορέων των δημοκρατικών προοδευτικών δυνάμεων στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Δυστυχώς όλοι οι κομματικοί φορείς επικεντρώθηκαν στις εθνικές εκλογές και άφησαν το ζήτημα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για μετέπειτα, με γνώμονα το “βλέποντας και κάνοντας”. Σήμερα βρισκόμαστε όλες και όλοι μας αντιμέτωποι με τούτη την πολιτική αστοχία και με το ενδεχόμενο της απόλυτης κυριαρχίας της “Δεξιάς” και στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Παρόλα αυτά και σε μια προσπάθεια για τη μεγαλύτερη δυνατή σύγκλιση προοδευτικών δυνάμεων η ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ εργάστηκε, όπου ήταν δυνατό, για τη συνεργασία των κατά τόπους προοδευτικών δυνάμεων.

Έτσι γνωρίζοντας τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας και που αποτελούν για εμάς ζητήματα εθνικής εμβέλειας και σημασίας και έχοντας γνώση του διαρκούς εμπαιγμού του Κ. Μητσοτάκη και των συνεργατών του προς τους πολίτες της περιοχής συμμετέχουμε ενεργά στην πολιτική μάχη των εκλογών για να απαλλαγεί από τον βραχνά της “Δεξιάς» η χειμαζόμενη Δυτική Μακεδονία. Προτού το αθηναϊκό κατεστημένο την στραγγαλίσει οριστικά και αμετάκλητα.

Καλούμε όλους τους πολίτες, γυναίκες και άνδρες, κυρίως τους νέους και τις νέες, της περιφέρειας να αναλογιστούν τις ευθύνες τους για το μέλλον τους και για το μέλλον των παιδιών τους. Δεν περισσεύει κανείς και καμία στον αγώνα της απομάκρυνσης από τις κρίσιμες θέσεις ευθύνης όλων εκείνων που συνέβαλλαν στη διαρκή υποβάθμιση της περιοχής. Δεν υπάρχει  άλλοθι για κανένα και καμία, όλοι γνωρίζουν ονόματα και διευθύνσεις των υπεύθυνων της καταστροφής της Δυτικής Μακεδονίας.

Για αυτό τούτη την ύστατη ώρα, όσο η καταστροφή της Δυτικής Μακεδονίας μπορεί ακόμη να ανακοπεί, δεν χωράνε οι ύπουλες αντιδημοκρατικές διαβεβαιώσεις ότι τα προβλήματα δεν έχουν χρώματα, ότι τα κόμματα πρέπει να μείνουν εκτός τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης. Δεν υπάρχουν πολιτικά άχρωμες υποψηφιότητες. Κανένα άλλοθι, λοιπόν, για όσες και όσους συμπλέουν με δεξιούς κομματάρχες κάθε κοπής, με ή χωρίς κομματικά χρίσματα. Είναι και αυτοί δεκανίκια της πολιτικής Μητσοτάκη που εξοντώνει καθημερινά την περιοχή .

Είναι η στιγμή των καθαρών λόγων προς κάθε κατεύθυνση: για εμάς δεν υπάρχει και κανένα ηθικό ή πολιτικό άλλοθι για όλους και όλες εκείνες που στρουθοκαμηλίζουν, στο όνομα κάποιας ιδεολογικής καθαρότητας και ενός ανέξοδου και ανεύθυνου ριζοσπαστισμού, ούτε και για εκείνους τους που ιδεολογικοποιούν προσωπικές αντιθέσεις και εμπάθειες πριμοδοτώντας εν γνώσει τους την κυριαρχία της νεοφιλελεύθερης πολιτικής του Κ. Μητσοτάκη που οδήγησε και οδηγεί στην υποβάθμιση και καταστροφή τη Δυτική Μακεδονία.

Με την επικεφαλής της παράταξης «ΕΛΠΊΔΑ για τη Δυτική Μακεδονία» συντρόφισσα ΓΕΩΡΓΙΑ ΖΕΜΠIΛΙΑΔΟΥ, επικοινώνησε ήδη ο πρόεδρος της ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ σύντροφος ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΖΑΡΩΤΙΑΔΗΣ, ενώ έχουν γίνει διάφορες παρεμβάσεις στελεχών του κόμματος στην περιοχή για να ενισχυθεί η ενωτική αντιδεξιά προσπάθεια (στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ) που γίνεται στη χειμαζόμενη περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας.

Καλούμε τους πολίτες όλων των περιοχών, αστικών και αγροτικών, γυναίκες και άνδρες, να βάλουν φρένο στον κατήφορο που οδηγεί η πολιτική της Αθήνας την Δυτική Μακεδονία.

Με το ψηφοδέλτιο της ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΖΕΜΠIΛΙΑΔΟΥ μπορεί να γίνει μια νέα αρχή. Αρχή που ίσως, υπό προϋποθέσεις, να μπορέσει αργότερα να λειτουργήσει και ως  υπόδειγμα προς μίμηση  σε άλλες περιοχές της πατρίδας μας.

 

 

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια