Πολύτιμη η Πολυτίμη στον συνδυασμό Αμανατίδη....

Άρθρο της Πολύτιμης Φαρμάκη υποψήφιας με τον Γιώργο Αμανατίδη 
«Γιατί εδώ, γιατί τώρα»

Απο τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου  εκφραζόμουν πάντα πολύ εύκολα με το γραπτό λόγο για όσα ήθελα να μοιραστώ. Είναι όμως ιδιαίτερα δύσκολο να περιγράψεις, 19 χρόνια ενασχόλησης με το σχεδιασμό και τα έργα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη ΔΙΑΔΥΜΑ ΑΕ αρχικά και στην ΑΝΚΟ μετέπειτα ως Νομικός Σύμβουλος, σε λίγες γραμμές.
 Το πιο δύσκολο είναι ωστόσο να αποτυπώσω τους προβληματισμούς και του φόβους μου καθώς το μέλλον του τόπου μας έχει μείνει σε εξαγγελίες, σχέδια, και προγράμματα στο χαρτί. Ως μέλος της Πανεπιστημιακής Κοινότητας πια πολλά έχω να πω στηριζόμενη σε μελέτες και επιστημονικά άρθρα για την ορθή μετάβαση στη μεταλιγνίτη εποχη και την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της Δυτικής Μακεδονίας με βάση πετυχημένα παραδείγματα απο άλλες περιοχές, αριθμούς, στατιστικά δεδομένα.

 Αυτά όμως θα τα αποτυπώσουμε όλοι «εμείς» και θα τα διεκδικήσουμε για τις νέες γενιές, για τις παλιότερες, για αυτούς που ήρθαν πρόσφυγες στην περιοχή μας για να μην δούμε τα παιδιά μας να μετατρέπονται σε «περιβαλλοντικούς προσφυγές» αυτή τη φορά γιατί ήδη βλέπουμε παιδιά και εγγόνια να μεταναστεύουν για να βρουν δουλειά ως εργατικο δυναμικό ή επιστήμονες στο εξωτερικό. Μόνο με το «εμείς» μπορούμε να καταφέρουμε αυτή την ανάπτυξη που οραματιζόμαστε να υλοποιήσουμε στη «Συμμαχία για την Ανάπτυξη» με τον  Γιώργος Αμανατίδης και τον ευχαριστώ θερμά που με συμπεριέλαβε στην ομάδα του. 
Όπως μέχρι και σήμερα σε κάθε πτυχή της ζωής μου νιώθω έτοιμη να υπερασπιστώ τα δικαιώματα όλων μας και να αγωνιστώ για την περιοχή μας όπως έχω μάθει από την οικογενειά μου και με βάση την ηθική, τις αρχές και την αγάπη μου για την όμορφη μας Δυτική Μακεδονία, που επέλεξα να είναι το σπίτι μου. 

Πίστευα κι εξακολουθώ να πιστεύω ότι η ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ αποτελεί το φυσικό πεδίο 
οπού ο καθένας μας μπορεί να φτάσει από το Εγώ στο Εμείς. Αυτός ειναι ο δρόμος της Ανάπτυξης.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια