Του Γιώργου Αμανατίδη, Υποψήφιου Περιφερειάρχη Δυτ. Μακεδονίας- Γιατί Τώρα, Γιατί Συμμαχία για την Ανάπτυξη

 Ενότητα: Κοινωνικά Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση

Η Δυτική Μακεδονία βρίσκεται σε καθεστώς μεθοδικά προγραμματισμένης μεν,πλην όμως δριμείας απολιγνιτοποίησης, με έντονες κοινωνικοοικονομικές επιπτώσεις για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις της. Οι διαδικασίες πλήρους απεξάρτησης από το λιγνίτη, με ό,τι αυτό σημαίνει για το σύνολο της οικονομικής δραστηριότητας και την απασχόληση στην περιοχή, η έλλειψη επαρκούς θερμικής ισχύος για τις τηλεθερμάνσεις, οι καθυστερήσεις στις μετεγκαταστάσεις των οικισμών και κυρίως οι οφειλόμενες περιβαλλοντικές αποκαταστάσεις των εδαφών, δημιουργούν ένα νέο περιβάλλον για την Δυτική Μακεδονία.
Αλλάζουμε την εικόνα, βάζουμε τους πολίτεςστην εξίσωση …
Παρά την εξασφάλιση πολύ υψηλών χρηματοδοτήσεων για έργα και δράσεις αναπτυξιακού χαρακτήρα, η σημερινή Περιφερειακή Αρχή εξακολουθεί να διαχειρίζεται τα σχετικά θέματα με μηδενική ουσιαστικά αποτελεσματικότητα. Ταυτόχρονα, αδυνατεί να συν-εργαστεί με τους πολίτες, που δεν έχουν ακόμη εμπλακεί, ούτε καν κατανοήσει πως μπορούν να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες που υπάρχουν ήδη διαθέσιμες για να βελτιώσουν τις ζωές τους.

Παίρνοντας τα ηνία της Περιφέρειας το Γενάρη του 2024:


Εκπονούμε επιτέλους ένα Περιφερειακό Σχέδιο Δίκαιης Μετάβασης.


Συστήνουμε τον μηχανισμό για το Παρατηρητήριο Δίκαιης Μετάβασης μαζί με το Παρατηρητήριο Απασχόλησης.


Παρεμβαίνουμε για την αναθεώρηση και τροποποίηση των όρων της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της ΔΕΗ ΑΕ σχετικά με την αποκατάσταση των εκτάσεων και τον προβλεπόμενο χωροταξικό σχεδιασμό.


Επιταχύνουμε άμεσα πρόσθετους οργανωμένους χώρους υποδοχής επενδύσεων.


Αναλαμβάνουμε σειρά συντονισμένων πρωτοβουλιών για να καταστεί η Δυτική Μακεδονία διεθνής επενδυτικός, περιβαλλοντικός, ενεργειακός και τεχνολογικός κόμβος με τη δημιουργία του Μηχανισμού Προώθησης και Προσέλκυσης Επενδύσεων.


Γνωρίζω πως και με ποιους …

Ως άνθρωπος της περιφερειακής ανάπτυξης ήδη από τα τέλη της δεκαετίας του 1980, έχω συνεργαστεί και υποστηρίξει όλες τις περιφερειακές και δημοτικές αρχές, ενώ ταυτόχρονα έχω αναπτύξει ισχυρούς δεσμούς συνεργασιών με τα στελέχη όλων των υπηρεσιών Δήμων και Περιφέρειας, αλλά και των συναρμόδιων Υπουργείων. Ταυτόχρονα, η μεγάλη τεχνοκρατική ομάδα υποψηφίων και υποστηρικτών του συνδυασμού μας, έχει ήδη έτοιμο το πλάνο ανάπτυξης των πρώτων 100 ημερών και δεν θα χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος.

Το έχει καταγράψει η ιστορία του τόπου μας, το γνωρίζουν οι πάντες.

Φέτος, ο Νοέμβρης 28 χρόνια μετά θα μας βρει νικητές αλλά με μεγάλες, με τεράστιες ευθύνες για το μέλλον της περιοχής.


Στη φωτογραφία βρίσκομαι σε συνεργασία με τον αείμνηστο δήμαρχο Πτολεμαΐδας Πέτρο Τόττη, το Νοέμβριο του 1995 για το εμβληματικό ιστορικά έργο της Τηλεθέρμανσης Πτολεμαϊδας.
Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια