Γρεβενιώτες Κοζάνης στο Topos festival Grevena 2023

 
Γρεβενιώτες Κοζάνης στο Topos festival Grevena 2023

720 περίπου ευρωπαίοι (νέες και νέοι) κυρίως από τη Γαλλία που οδηγούν το θρυλικό Peugeot 205, βρέθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης 9 Αυγούστου 2023 στα Γρεβενά, στον προαύλιο χώρο του 1ου Λυκείου-Γυμνασίου, στα πλαίσια του Topos Festival.

Για μια ακόμη φορά οι Γρεβενιώτες Κοζάνης έδειξαν την αμέριστη αγάπη για τον τόπο τους. Το χορευτικό τμήμα του συλλόγου Γρεβενιωτών Κοζάνης ο Αιμιλιανός και πάλι παρευρέθη στα Γρεβενά την Τετάρτη 9:30 μ.μ. στον προαύλιο χώρο του 1ου Λυκείου-Γυμνασίου, δίνοντας δυναμικό παρόν στην εκδήλωση του Topos Festival, χορεύοντας παραδοσιακά γρεβενιώτικα τραγούδια με την ορχήστρα του Τάκη Μπέτσιου. Μαζί με τον Μορφωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο Βατολάκκου που παρουσίασε χορούς του Πόντου,συνοδευόμενο στην ποντιακή λύρα από τον Άκη Σιαμίδη και στο νταούλι την Χριστίνα Καλαϊτζίδου, δημιουργησαν ένα πανηγύρικο κλίμα. Ακολουθησε ένα ξέφρενο γλέντι κυρίως με τη συμμετοχή των πληρώματων της Europ'Raid. Η βραδιά ολοκληρώθηκε με το electro – Topos Party, με Dj τον Απόστολο Λούδα.

Στην προσπάθεια ανάδειξης των Γρεβενών σε διεθνή προορισμό ο σύλλογος Γρεβενιωτών Κοζάνης απεδέχθη με χαρά την πρόσκληση του Topos Festival για την παρουσίαση της μουσικοχορευτικής παράδοσης της περιοχής μας. Τα Γρεβενά αποτελούν πλέον partner city στην διεθνή διοργάνωση EUROP’RAID.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια