Το της πόλεως όλης ήθος, ομοιούται τοις άρχουσιν. Της Βαϊας Λαμπροπούλου


Η ποιότητα μιας πόλης είναι ίδια με την ποιότητα αυτών που την κυβερνούν. Η κάθε πολιτική αρχή κρίνεται εκ του αποτελέσματος και όχι από τις υποσχέσεις που δίνονται συνήθως σε προσωπικό επίπεδο και μόνο με ατομικά οφέλη των ολίγων πολιτών. 
Η πολιτική χρειάζεται δουλειά σκληρή ,μελέτη της νομοθεσίας( κάποιο λόγο ύπαρξης έχει η ευνομία για να διατηρείτε τόσα χρόνια ) , προγραμματισμός και απτό όραμα . Η πολιτική χρειάζεται σεβασμό στο λόγο και στο αίτημα όλων των πολιτών για μια κοινωνία δικαιοσύνης .Η πολιτική είναι στάση ζωής και αυτό είναι εύκολα παρατηρούμενο στην καθημερινή ζωή των όσων θέτουν υποψηφιότητα .

 Η ποιότητα και η αξία του κάθε ανθρώπου -υποψηφίου είναι σημαντική εικόνα για την πορεία του στην πολιτική σκηνή. Τα συμφέροντα των πολιτών είναι προτεραιότητα όσων ασχολούνται με την αυτοδιοίκηση ,όλοι οι πολίτες έχουν μερίδιο στην πίτα των συμφερόντων και το συμφέρον του ενός είναι το άδικο του άλλου κάτι που φέρνει δυσκολίες. Αυτοσκοπός είναι μια κοινωνία ευήμερη και ευάρεστη σε όλους. Η ψήφος μας είναι η νοητική μας δύναμη για ένα καλύτερο παρόν και μέλλον όπως το αναζητούμε και αξίζουμε να έχουμε . 
Οι "πουλημένοι" ψήφοι είναι η πιο άθλια μείωση της νοημοσύνης των ψηφοφόρων από κάποιους υποψηφίους. Δεν μπόρεσα ποτέ να καταλάβω την φράση "θα σου δώσω 50 σταυρούς " και τι σημαίνει ,πως πουλούν τη νοημοσύνη των άλλων συμπολιτών ; 
Ο κάθε άνθρωπος είναι υπεύθυνος για την ψήφο του και έχει ο καθένας τη νοημοσύνη να κρίνει ποιον επιλέγει και ποιον δεν επιλέγει να ψηφίσει και γιατί . Την επόμενη ή την προηγούμενη εκλογική διαδικασία μπορεί να είσαι και εσύ η ήσουν υποψηφίος ,κανείς δεν έχει τη δύναμη να σε χειραγωγεί και να σε μειώνει . 
Ξέρουμε το καλύτερο και το θέλουμε!
 Βάια Λαμπροπούλου Υποψήφια κοινοτική σύμβουλος για την κοινότητα Πλατανορρεύματος με τη "Στάση Σερβίων" με επικεφαλής την Λαζαρίτσα Σπυριδου

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια