Υδρογόνο, και πάλι υδρογόνο: Το καύσιμο του μέλλοντος. Κυβερνητικό κλιμάκιο στην Κοζάνη

 


Από το πρωί της Δευτέρας κυβερνητικό κλιμάκιο βρίσκεται στην Κοζάνη. Ειδικότερα ο Υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, η Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Αλεξάνδρα Σδούκου και ο Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας-Θράκης Στάθης Κωνσταντινίδης.

 
Πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Κασαπίδη στο Διοικητήριο της Περιφέρειας ΖΕΠ. Αρχικά έγινε σύσκεψη με επενδυτικούς φορείς, με εκπροσώπους του κλάδου της γούνας, καθώς και σύσκεψη της Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Αλεξάνδρας Σδούκου με τον Σύνδεσμο Ενεργειακών Κοινοτήτων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Το μεσημέρι ακολούθησε συνάντηση εργασίας με την Καθηγήτρια Λούτα Μαλαματή για τη δημιουργία Data Center (Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας).
Δηλώσεις Κώστας Σκρέκας:

“Βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να κρατήσουμε τους νέους στην Δυτική Μακεδονία διασφαλίζοντας ότι θα έχουν δουλειές και ικανοποιητικούς μισθούς, για την οικογένειά τους. Ο Γιώργος Κασαπίδης είδε από πολύ νωρίς κάτι το οποίο είναι αυτονόητο τώρα. Παραδοσιακές οικονομικές δραστηριότητες εκ των πραγμάτων λόγω των παγκόσμιων εξελίξεων, σιγά σιγά μειώνονται. Άρα θα έπρεπε να υπάρχει ένα σχέδιο αντικατάστασης παραδοσιακών κλάδων όπως ο λιγνίτης με νέους οικονομικούς κλάδους. Εμείς στηρίζουμε την παραγωγή και μεταφορά του υδρογόνου που είναι το καύσιμο του μέλλοντος, αλλά και τον τουρισμό και τον πρωτογενή τομέα.Αλεξάνδρα Σδούκου
Είμαστε στη Δυτική Μακεδονία για να μεταφέρουμε ότι θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα σας και να δίνουμε λύσεις στα προβλήματα σας. Ο κόσμος της ΔΜ έχει αγκαλιάσει απόλυτα την απόφαση της πολιτείας να διαφοροποιήσει το προαγωγικό μοντέλο των λιγνιτικών μονάδων και να σχεδιάσει ένα μοντέλο για την περιοχή που είναι πιο βιώσιμο και πιο ελπιδοφόρο. Ο κόσμος παρά την αγωνία και την επιφύλαξη που είχε και δικαιολογημένα, στο τέλος έδειξε μια πολύ μεγάλη ωριμότητα και δράση σε όλη αυτή την προσπάθεια.


Στάθης Κωνσταντινίδης
Είμαστε συντεταγμένοι σε μια κοινή προσπάθεια, με στόχο την υλοποίηση του μεγάλου εγχειρήματος για την μετάβαση της περιοχής σε ένα νέο παραγωγικό πρότυπο. Πριν το 2019 δεν υπήρχε καμιά πρόνοια για την επόμενη ημέρα. Πρακτικά όλα ξεκίνησαν το 2019 και πλέον είμαστε στη β φαση. Αυτός ο σχεδιασμός θα πρέπει να συνεχιστεί.


Θανάσης Τέγος
Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια