Σύλλογος Ανέργων Αγίου Δημητρίου -Ρυακίου - Εξώδικη δήλωση διαμαρτυρία στη ΔΕΥΑΚΣτις 01 Αυγούστου 2013, εκατόν οχτώ (108) κάτοικοι από τα χωριά του Αγίου Δημητρίου και του Ρυακίου καταθέσαμε ομαδική εξώδικη δήλωση προς τη ΔΕΥΑΚ, με θέμα τους λογαριασμούς ύδρευσης της περιόδου 2012 - 2013.
Την περίοδο αυτή υπεύθυνη για την υδροδότηση των χωριών μας ήταν η ΔΕΥΑΚ και μας παρείχε νερό ακατάλληλο και επικίνδυνο (εξασθενές χρώμιο) για την υγεία μας, με άγνωστο το συνολικό χρονικό διάστημα όπου εμείς και τα παιδιά μας καταναλώναμε νερό δηλητήριο !!! 

 Οι περισσότεροι από τους κατοίκους για τον παραπάνω λόγο δεν έχουν πληρώσει τους συγκεκριμένους λογαριασμούς και εδώ και δέκα χρόνια τώρα ο Δήμος Κοζάνης δεν έλυσε το θέμα και η ΔΕΥΑΚ αξιώνει να πληρώσουμε ένα ακατάλληλο και επικίνδυνο προϊόν που μας παρείχε με δικιά της ευθύνη !!! Θεωρούμε ότι έπειτα από τόσα χρόνια μπορεί να λυθεί η υπόθεση μας, αποφεύγοντας την επίλυση της ενώπιον των δικαστηρίων !!!

 - Καλούμε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΚ και το Δήμο Κοζάνης να προχωρήσουν στη διαγραφή των συγκεκριμένων ‘’οφειλών’’!!! - Καλούμε τη ΔΕΥΑΚ να δημιουργηθεί πιστωτικό υπόλοιπο για όσους κατοίκους έχουν καταβάλει τις οφειλές της συγκεκριμένης χρονικής περιόδου !!! 

 Υ.γ. : .Ακόμα περιμένουμε να μάθουμε γιατί δεν γινόντουσαν μετρήσεις βαρέων μετάλλων στην περιοχή του Ελλήσποντου (και του πρώην Δήμου Υψηλάντη) όπως όφειλαν από τον Νόμο να κάνουν οι αρμόδιες υπηρεσίες και γιατί η ΔΕΗ που γνώριζε πολύ πριν γίνει γνωστή η ύπαρξη του Εξασθενές Χρωμίου δεν ενημέρωσε τους κατοίκους για να τους προστατέψει, έτσι ώστε να μην συνεχίσουν να καταναλώνουν νερό δηλητήριο για μεγάλο χρονικό διάστημα !!! 

 Υ.γ. 1 : Θα ακολουθήσει και δεύτερη ομαδική εξώδικη διαμαρτυρία !!! 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια