Η Αιανή είχε επισκέπτες.... Σέρβοι και Βούλγαροι βρέθηκαν στην ιστορική περιοχή

Τους φιλοξενούμενους των αδελφών πόλεων Αλέξινατς Σερβίας και Χισσάριας Βουλγαρίας καθώς και της αποστολής από τον Δήμο Λαυρεωτικής υποδέχτηκε με χαρά η Κοινότητα Αιανής με εκπροσώπους του Δήμου Κοζάνης, καθώς και ο Σύνδεσμος Φιλίας Αιανή - Χισσάρια - Αλέξινατς στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Δεκαπενταύγουστου, οι οποίες τελούνται με τη στήριξη του Δήμου Κοζάνης και της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με όλους τους φορείς της μικρής μας πόλης.
Η πρώτη μέρα των εκδηλώσεων περιελάμβανε τα χορευτικά των Συλλόγων του Πολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Αιανής, του Μορφωτικού Συλλόγου Καστανιάς Σερβίων και του Συλλόγου Φίλοι της Παράδοσης, οι οποίοι έδωσαν όλοι τους μια εξαιρετική παράσταση.

Η δεύτερη μέρα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό στον Βυζαντινό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, έναν από τους Παλαιότερους Βυζαντινούς Ναούς της περιοχής που χρονολογείται τον 10ου αιώνα και είναι χτισμένος πάνω σε αρχαίο ναό.

Το βράδυ ακολουθεί στην κεντρική πλατεία η συναυλία από την ορχήστρα Νέων του Δήμου Λαυρεωτικής.
Η Αιανή είναι ικανή να προσφέρει στους επισκέπτες της μια αξέχαστη εμπειρία, που αξίζει να την επισκεφθεί κανείς όλο το χρόνο.

Σας περιμένουμε!

#ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

#Αιανή #Ιστορική_Έδρα #ΔήμοςΚοζάνης

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια