Κι αν...δεν έχει ο Κιάνας….Το “πολυεργαλείο” Κασαπίδη

 


Το “πολυεργαλείο” Κασαπίδη, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ο Στέργιος Κιάνας, βάσει του βιογραφικού του και της εμπειρίας του στον Σχεδιασμό Κατασκευών, τη δράση της εταιρείας του που αφορά στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών, σε επιχειρήσεις, αναφορικά με την ένταξη τους σε χρηματοδοτικά προγράμματα, αλλά και τις ολοκληρωμένες υπηρεσίες προς ιδιώτες και επιχειρήσεις στους τομείς μελέτης – επίβλεψης – κατασκευής ιδιωτικών έργων, αδειοδοτήσεων μεταποιητικών επιχειρήσεων και ενεργειακής αναβάθμισης και πιστοποίησης κτιρίων. Tώρα είναι  Αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Μετάβασης, Πράσινου Μετασχηματισμού, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Καινοτομίας


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Στέργιος Μ. Κιάνας γεννήθηκε στην Κοζάνη το 1979. Γονείς του είναι ο Μενέλαος Κιάνας, Πολιτικός Μηχανικός – Εργολήπτης Δημ. Έργων και η Καίτη Κιάνα Καράτζια, συνταξιούχος υπάλληλος της ΤΥΔΚ.

Αποφοίτησε από το 2ο Γενικό Λύκειο Κοζάνης και ακολούθως σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός, όπου το 2002 ολοκλήρωσε τον κύκλο σπουδών του σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο αποκτώντας εξειδίκευση στον Σχεδιασμό Κατασκευών.

Μετά το πέρας των σπουδών του υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία και το 2004 ξεκίνησε τα πρώτα επαγγελματικά βήματα αναλαμβάνοντας μέρος της οικογενειακής επιχείρησης με αντικείμενο τη μελέτη και κατασκευή ιδιωτικών έργων, την πώληση ακινήτων, καθώς και την επίβλεψη και κατασκευή δημοσίων έργων.

Το 2007 άλλαξε επαγγελματική πορεία και ίδρυσε εταιρεία συμβούλων, την οποία διατηρεί έως σήμερα.

Τα κύρια πεδία δραστηριοποίησης της εταιρείας αφορούσαν αρχικά την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών, τόσο σε επιχειρήσεις, αναφορικά με την ένταξη τους σε χρηματοδοτικά προγράμματα και τη διαχείριση επενδυτικών σχεδίων, όσο και σε Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης με βασικό αντικείμενο το στρατηγικό σχεδιασμό και την παρακολούθηση υλοποίησης συγχρηματοδοτούμενων έργων (ΕΣΠΑ).

Ειδικά για τις ανάγκες προτυποποιημένης οργάνωσης και λειτουργίας επιχειρήσεων και ΟΤΑ, η εταιρεία δραστηριοποιήθηκε έντονα στον Σχεδιασμό, Ανάπτυξη και Εφαρμογή Συστημάτων Διαχείρισης Ποιότητας (ISO, OHSAS HACCP, EMAS κ.λπ.) αποκτώντας σημαντική εξειδίκευση και γνώση του αντικειμένου.

Το 2013 η εταιρεία διεύρυνε τις δραστηριότητές της παρέχοντας ολοκληρωμένες υπηρεσίες προς ιδιώτες και επιχειρήσεις στους τομείς μελέτης – επίβλεψης – κατασκευής ιδιωτικών έργων, αδειοδοτήσεων μεταποιητικών επιχειρήσεων και ενεργειακής αναβάθμισης και πιστοποίησης κτιρίων, ενώ μετονομάστηκε σε Μέλλον Τεχνική Αναπτυξιακή Συμβουλευτική.

Από το 2014 είναι μέλος του Μητρώου του ΕΦΕΠΑΕ για την αξιολόγηση προτάσεων ΕΣΠΑ, καθώς και των εθνικών μητρώων πιστοποιημένων αξιολογητών (ΕΜΠΑ) και ελεγκτών (ΕΜΠΕ) του επενδυτικού/αναπτυξιακού νόμου.

Επίσης είναι πιστοποιημένος επικεφαλής επιθεωρητής συστημάτων ποιότητας ISO 9001.

Το 2013 εξελέγη για πρώτη φορά μέλος της Αντιπροσωπείας του Περιφερειακού Τμήματος Δυτικής Μακεδονίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και έκτοτε συμμετέχει ενεργά στα κοινά του Επιμελητηρίου.

Από το 2015 έως και σήμερα είναι μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Περιφερειακού Τμήματος, ενώ το 2018 ανέλαβε επικεφαλής της παράταξης Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών (ΔΚΜ) Δυτικής Μακεδονίας και το 2019 εκλέχθηκε πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Περιφερειακού Τμήματος Δυτικής Μακεδονίας του Τεχνικού

Επιμελητηρίου Ελλάδας.

Είναι παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών.Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Ανώνυμος28/8/23, 12:37 π.μ.

    Τα έργα του δεν βλεπουμε τεσσερα χρόνια τώρα και από βιογραφικά χορτάσαμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή