Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας- «ΟΧΙ στην εκμετάλλευση της φιλοτιμίας και του Ελληνικού λαού"

 O Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας αναφορικά με τα φαινόμενα επαιτείας

Σύνηθες φαινόμενο της εποχής μας είναι αυτό της επαιτείας και της ζητιανιάς από άτομα που εμφανίζονται και κατακλύζουν τις πόλεις μας. Έρχονται από διάφορα μέρη της χώρας μας και πολλοί από αυτούς είναι αλλοδαποί.

Σε ότι αφορά αυτά τα άτομα που επαιτούν από όσο μπορούμε να γνωρίζουμε δεν εκπροσωπούν κανένα φορέα η Σύλλογο Ατόμων με Αναπηρία της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης. Τα άτομα αυτά μας διασύρουν και θίγουν την αξιοπρέπεια μας.

Στις περισσότερες περιπτώσεις τα άτομα αυτά δεν είναι καν ανάπηρα, και δεν εκπροσωπούν κανέναν Σύλλογο ΑμεΑ παρά μόνο τον εαυτό τους.

Φυσικά υπάρχουν περιπτώσεις, άτομα να είναι πραγματικά ανάπηροι και να έχουν δυστυχώς «πουληθεί» από άλλες χώρες με σκοπό την εκμετάλλευση από τα διάφορα κυκλώματα που εμπορεύονται ανυπεράσπιστους ανθρώπους. Για τον λόγο αυτό δεν πρέπει ο κόσμος να τους δίνει χρήματα, μήπως επιτέλους σταματήσουν να τα εκμεταλλεύονται οι διακινητές ανθρώπινων ψυχών.

Το ίδιο ισχύει και για την διακίνηση – πώληση διάφορων εμπορευμάτων όπως αναπτήρες, έντυπα, στυλούς, χαρτομάντιλα κ.τ.λ. και θίγουν στην κυριολεξία την αξιοπρέπεια μας. Αυτοί που τα διακινούν τα εν λόγω εμπορεύματα και διεξάγουν εράνους με μπλοκάκια από «δήθεν» Σωματεία, μπορεί να εκπροσωπούν Σύλλογο «σφραγίδα» και όχι ΑμεΑ και φυσικά δεν έχουν και την απαιτούμενη άδεια από τα αρμόδια όργανα.

Η κάθε είδους μορφής επαιτείας, είτε προέρχεται από φυσικά είτε νομικά πρόσωπα (Συλλογική επαιτεία) Εθνικής ή Τοπικής εμβέλειας, πρέπει να καταδικάζετε από το σύνολο της κοινωνίας μας και ιδιαίτερα από εμάς τα άτομα με αναπηρία γιατί δεν είναι είμαστε αντικείμενα οίκτου και ελέους, αλλά Φορείς και κάτοχοι δικαιωμάτων.

Όσο για το παραπάνω φαινόμενο, εμάς σαν αναπηρικό κίνημα μας θίγει, ηθικά, μας διασύρει και μας προσβάλει. Εμείς αγωνιζόμαστε καθημερινά για την αξιοπρέπεια της αναπηρίας. Αυτού του είδους τα φαινόμενα φιλανθρωπίας, εμπεριέχει τις έννοιες της ελεημοσύνης και του οίκτου, καλλιεργεί την ανισότητα και υποβαθμίζουν τη συλλογική δράση και ακυρώνουν τον αγώνα μας για την προάσπιση και διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας.

Ο Σύλλογος καλεί τους πολίτες και τους συμπολίτες μας να πουν το δικό τους ΟΧΙ στην εμπορία της αναπηρίας.

Να πουν ΟΧΙ στην εκμετάλλευση της φιλοτιμίας και του Ελληνικού λαού.

Παρακαλούμε για τις παραπάνω περιπτώσεις την Ελληνική Αστυνομία, την Δικαιοσύνη και όποιες άλλες αρχές είναι υπεύθυνες να επιλυθούν αυτού του θέματος, για να αποτάξουμε αυτό το φαινόμενο αυτό της επαιτείς «μας προσβάλει και μας θίγει».

Ο Σύλλογος μας καταδικάζει κατά τον πιο έντονο και κατηγορηματικό τρόπο τέτοιου είδους πρακτικές που προσβάλλουν τον πολιτισμό μας και τους αγώνες του αναπηρικού κινήματος για μια καλύτερη και πιο ανθρώπινη κοινωνία.Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια