Η Μαρία Δεληγιάννη με το "βαρύ" βιογραφικό υποψήφια με τον Λάζαρο Μαλούτα

Η Μαρία Δεληγιάννη θα είναι υποψήφια για το Τοπικό Συμβούλιο της Κοινότητας Κοζάνης με την Ενότητα.

Η Μαρία γεννήθηκε στην Κοζάνη. Είναι κόρη του Δημητρίου Ι. Δεληγιάννη, εμπόρου γουναρικών (πρόεδρος τοπικής κοινότητας Μεταμόρφωσης για 2 θητείες) και της Αικατερίνης Δεληγιάννη από τη Μεταμόρφωση Κοζάνης. 

Είναι απόφοιτος του ΤΕΛ Σιάτιστας και έχει σπουδάσει Οικονομία & Διοίκηση και Πληροφορική Η/Υ. 

Από το 2001 μέχρι και το 2012, διατηρούσε επιχείρηση αρχικά στη Σιάτιστα και αργότερα στην Κοζάνη, η οποία δραστηριοποιήθηκε στο χώρο της γουνοποιίας, της διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού – αισθητικής – συμβουλευτικής και της εκπαίδευσης. 

Συνέχισε τις σπουδές της στο Τμήμα Αγγλικής Φιλολογίας ΑΠΘ (με υποτροφία) και το Παιδαγωγικό τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης στη Φλώρινα. Ειδικεύτηκε αποκτώντας τρία μεταπτυχιακά: στην Θεωρητική Γλωσσολογία (ΑΠΘ), στην Εφαρμοσμένη Γλωσσολογία (ΠΔΜ) και στην Συστηματική Φιλοσοφία ΑΠΘ με κατεύθυνση την Πολιτική Φιλοσοφία. Είναι υποψήφια Διδάκτωρ της Σχολής Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών – Παιδαγωγικού τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης. Ως μόνιμη εκπαιδευτικός Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης υπηρετεί τη δημόσια εκπαίδευση και παράλληλα διδάσκει στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ως Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό με Π/Δ 407 στη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Τρικάλων και στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στα τμήματα Νηπιαγωγών και Εικαστικών - Εφαρμοσμένων Τεχνών. Είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια ΕΟΠΠΕΠ, υπηρέτησε για πολλά χρόνια στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Κοζάνης (Αγγλικό Γραμματισμό) και διδάσκει σε δομές δια Βίου μάθησης της Δυτ. Μακεδονίας (Δ.ΙΕΚ, ΚΔΒΜ).  
Συμμετέχει ανελλιπώς σε επιστημονικά συνέδρια γλωσσολογίας, παιδαγωγικής και φιλοσοφίας ως εισηγήτρια και εκτός από τα αγγλικά, γνωρίζει προγραμματισμό Η/Υ, ιταλικά και γαλλικά. Διαθέτει πληθώρα ετήσιων επιμορφώσεων ειδικής και γενικής αγωγής. 

Υπήρξε μέλος του Δ. Σ. του Συλλόγου «Αριστοτέλης» στη θέση της Υπευθ. Δημοσίων Σχέσεων, μέλος του ΣΕΔΙΕΚ, σωματείου εκπαιδευτών ΔΙΕΚ και λοιπών φορέων και τακτικό μέλος Δ.Σ. Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης. 

Με τη Μαρία προχωράμε μαζί!

Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

  1. Ανώνυμος25/8/23, 8:12 π.μ.

    Με τον Σημανδράκο στις προηγούμενες εκλογές...τώρα με αυτόν που κατηγορούσε το "βαρύ" βιογραφικό...σοβαρότητα προς αναζήτηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος4/9/23, 11:01 μ.μ.

    Η αρνητική κριτική προς τον Μαλουτα τότε που ήταν υποψήφια με τον Σημανδρακο, μετατράπηκε σε υποψηφιότητα με τον Μαλουτα και υποστήριξή του. Δεν είναι σοβαρή στάση αυτή. Όσο για το βιογραφικό, καθώς φαίνεται δεν αρκεί για να είναι επαρκής στην τοπική αυτοδιοίκηση. Μετριότητα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή