Το 69ο τεύχος του Together Free Press κυκλοφορεί!

Περάσαμε μια εβδομάδα με την Cacttone by Ulee! Eρμηνεύσαμε το χρώμα σαν φαινόμενο κοινωνικών στερεοτύπων. Ταξιδέψαμε στην Αστυπάλαια, την πεταλούδα του Αιγαίου. Περάσαμε στις όχθες της νοσταλγίας με τον καταξιωμένο ιστορικό Αλέξανδρο Κιτρόεφ. Προβληματιστήκαμε για το πέτρινο πολύτοξο γεφύρι του Κριμηνίου Βοΐου που κινδυνεύει. Αναρωτηθήκαμε για τις προοπτικές της Δυτικής Μακεδονίας μέσα από τα ερωτήματα που θέτει η θεατρική παράσταση «Λιγνίτη τόπος ή τι;». Συναντήσαμε τον Νεφρολόγο Τάσο Φούντογλου, συντονιστή-διευθυντή της πρώτης Ιδιωτικής Μονάδας Χρόνιας Αιμοκάθαρσης στην Δυτική Μακεδονία.

Συνδέσαμε το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον σε μια ζωντανή παράδοση που συνθέτει ένα μοναδικό κομμάτι του ελληνικού πολιτισμού, τα πανηγυράκια μας. Διερευνήσαμε τις αρχαιολογικές ανασκαφές του Μουσείου Αιανής και βγήκαμε από το σκοτάδι στο φως. Aναπτύξαμε κριτική σκέψη για τους Ρομά κόντρα στις προκαταλήψεις μας. Συζητήσαμε με την φοιτητική ομάδα ΚΟΖΑΙΝ για την εμπειρία της συμμετοχής σε δράσεις και πρωτοβουλίες. Ακολουθήσαμε βήμα βήμα ένα καραβάνι με Κυρατζήδες στη Βλαχιά!

Βιώσαμε την Καστοριά μέσα από όλες τις αισθήσεις μας, παρέα με την Terra Activities! Γιορτάσαμε τα σαράντα χρόνια της παραδοσιακής ταβέρνας Φωλιά, στην Νεράιδα Κοζάνης. Προσέξαμε το κενό, πήραμε την βαριοπούλα και το καλέμι, δώσαμε καλοκαιρινά ραντεβού, βρήκαμε τις λέξεις που δεν έρχονται. Αγγίξαμε τα σύνθετα θέματα της Δίκαιης μετάβασης μέσα από το συνέδριο «Zωντανή βιβλιοθήκη: Η Δίκαιη Μετάβαση της Κοζάνης ως ανοιχτό βιβλίο». Διαβάσαμε τις πλανητικές διελεύσεις!

Eργο εξωφύλλου: Cacttone by Ulee, Στα γρασίδια

Ψηφιακή Εικονογράφηση, 2022

Αυτά και άλλα πολλά στο Together που κυκλοφορεί!

Τogether Free Press

Αρχελάου 25, Κοζάνη

Τ. 2461025600

Ε. Info@togethermag.gr

W. togethermag.gr

FB : @togethermazi

IG: @together_free_press

Ιssuu: @together43

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια