Ο Ε.Ο.Σ. ΚΟΖΑΝΗΣ διοργανώνει River Trekking στον Ποταμό Αώο την ΚυριακήΟ ΕΟΣ Κοζάνης θα κάνει εξόρμηση για River Trekking στον Αώο, περιοχή Κόνιτσας, με την βοήθεια της εξειδικευμένης για το σκοπό αυτό Mountain Vien.

Το κόστος της συμμετοχής στο Canyoning θα είναι 75 ευρω χωρίς έξοδα μεταφοράς και ύπνου που θα γίνουν με σκηνές και θα πρέπει με την δήλωση συμμετοχής να καταβληθεί το ποσό των 20 ευρώ. Μέγιστος αριθμός συμμετοχών 15 άτομα. Δηλώσεις συμμετοχής για σωστή διοργάνωση μέχρι 26 Ιουνίου 2023.

Η διάσχιση του Αώου είναι μια από τις πιο εντυπωσιακές και περιπετειώδης δραστηριότητες που μπορεί κάποιος να κάνει στην περιοχή της Κόνιτσας .

Λεπτομέρειες της δράσης: Το Σάββατο 1.7.2023 θα ταξιδέψουμε προς την Κόνιτσα, έχοντας μπροστά μας μια εναλλακτική δράση γεμάτη αδρεναλίνη! Στη βάση της Mountain Vien θα δοκιμάσουμε τον απαραίτητο εξοπλισμό.

(Ολόσωμη στολή neoprene, πεζοπορικό μποτάκι για ποτάμια και φαράγγια, κράνος, σωσίβιο, αντιανεμικό και σακίδιο αδιάβροχο).

Την ημέρα της δραστηριότητας το ραντεβού είναι στην πέτρινη γέφυρα της Κόνιτσας όπου εκεί θα είναι και ο τερματισμός.

Φεύγουμε με το αμάξι της εταιρίας μας για την θέση Ντροχαλο, περίπου 45 λεπτά απόσταση.

Εκεί αφήνουμε το αμάξι και ξεκινάμε μια κατηφορική σύντομη διαδρομή που μας οδηγεί στην είσοδο της χαράδρας του Αώου.

Θα γίνει μάθημα για την κίνηση μέσα και έξω στο ποτάμι και πως κολυμπάμε. Και η περιπέτεια ξεκινά!!

Σχεδόν 5 ώρες θα βρισκόμαστε μέσα στην μαγευτική χαράδρα του ποταμού Αώου. Βουτιές, κολύμπι και περπάτημα όταν τα περάσματα του Αώου δεν μας το επιτρέπουν να κολυμπάμε.

Κάπου στην μέση της διαδρομής θα κάνουμε ένα διάλλειμα για ένα καλό σνακ που προσφέρεται από την εταιρεία (1 ενεργειακή μπάρα, 1φρούτο, ξηροί καρποί και αποξηραμένα φρούτα).

Φτάνοντας στο τέλος θα αλλάξουμε τα βρεγμένα ρούχα με αυτά που θα κουβαλάμε στα στεγανά σακίδιά μας.

Περίπου 30-40 λεπτά εύκολη κατηφορική πεζοπορία και φτάνουμε ξανά στην πέτρινη γέφυρα του Αώου.

Τι θα χρειαστούμε: Ένα ελαφρύ σορτς και ένα μπλουζάκι για την πεζοπορία από και προς στο ποτάμι. Δεν χρειάζεστε δικά σας παπούτσια. Αντηλιακή κρέμα και καπέλο. Κάμερες, κινητά, go pro είναι πάντα ευπρόσδεκτα, τα ασφαλίζουμε όλα μέσα σε στεγανό δοχείο.

Από Κοζάνη θα ξεκινήσουμε το μεσημέρι του Σαββάτου 1.7.2023 (από το parking του Σκλαβενίτη, κάτω από το γήπεδο).

Η μετακίνηση θα γίνει με το λεωφορείο του ΕΟΣ (σεβόμενοι οπωσδήποτε κανονισμούς και μέτρα ασφαλείας λόγω covid).

Πληροφορίες – συμμετοχές στα τηλ. 6948001652 (Αλ. Ι. Τσολάκης) & 6945101984 (Μπ. Κελεσίδης).


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια