Procredit Bank – Κοζάνη : η ενημερωτική συνάντηση με επιχειρηματίες στο Επιμελητήριο - οι επισκέψεις σε εργοστάσια & εταιρίες

 


Petar Slavov : ερχόμαστε στην Κοζάνη σε μια δυναμική στιγμή για την επιχειρηματικότητα

Γιάννης Μητλιάγκας : είμαστε εδώ σε κάθε πρωτοβουλία με ενισχυτικό χαρακτήρα στην υποστήριξη και την χρηματοδότηση επενδύσεων

Aθανάσιος Δραγατσίκας : ευπρόσδεκτη η ενίσχυση των εμπορικών επιχειρήσεων 

 

Εκδήλωση γνωριμίας στην Κοζάνη διοργάνωσε η αναπτυξιακή γερμανική Τράπεζα Procredit Bank με επιχειρηματίες όλων των κλάδων την Δευτέρα 29 Μαΐου 2023 στο Επιμελητήριο της Κοζάνης  με την ευγενική φιλοξενία των Προέδρων του Επιμελητηρίου Κοζάνης κ. Γιάννη Μητλιάγκα & του Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου, κ. Αθανασίου Δραγατσίκα .

 


Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κοζάνης κύριος Γιάννης Μητλιάγκας  με αφορμή την εκδήλωση της ProCredit Bank, τόνισε:

“Εδώ και αρκετό καιρό η Κοζάνη έχει μπει σε μια νέα πραγματικότητα ,είναι η λεγόμενη απολιγνιτοποίηση , η δίκαιη μετάβαση .

Είναι μια επίπονη και μακράς επώασης διαδικασία η οποία όμως χαρακτηρίζεται και από το σκέλος της ανησυχίας αλλά και από το σκέλος των προσδοκιών .

 

Τις προσδοκίες καλείται να εκφράσει κατά βάση ο επιχειρηματικός κόσμος της περιοχής, ο οποίος παρακολουθεί με ενδιαφέρον όλες τις εξελίξεις γύρω από τις δυνατότητες που δίνονται για χρηματοδότηση νέων επενδύσεων .

 

Είναι γνωστό ότι η ελληνική πραγματικότητα έχει διαμορφώσει ένα σκληρό περιβάλλον στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ιδιαίτερα στην σχέση τους και στην δυνατότητα πρόσβασης σε χρηματοδότηση κυρίως μέσα από το χρηματοπιστωτικό τομέα της χώρας .

 

Το Επιμελητήριο από την φύση του και από την λειτουργία του είναι ένας ανοιχτός οργανισμός, ένας οργανισμός , ο οποίος οφείλει να βλέπει μπροστά , οπότε κάθε πρόταση , όπως και η πρόταση της Procredit Bank για μιά γνωριμία με τον επιχειρηματικό μας κόσμο έρχεται να δώσει νέες πληροφορίες ,νέα δεδομένα ,τα οποία σαφώς καλείται ο επιχειρηματικός κόσμος να τα αξιολογήσει και γιατί όχι και να τα αξιοποιήσει.

Ήδη έχουν γίνει κάποιες πρώτες προσπάθειες στην περιοχή από την Procredit .

Εμείς είμαστε εδώ σε κάθε πρωτοβουλία η οποία έχει ενισχυτικό χαρακτήρα στην υποστήριξη και την χρηματοδότηση επενδύσεων στην περιοχή και χρέος μας είναι να διευκολύνουμε και να διαμορφώνουμε το πλαίσιο ενημέρωσης και ενεργοποίησης όλου του τοπικού δυναμικού με απώτερο στόχο τις περισσότερες θέσεις εργασίας οι οποίες αυτή την φορά θα έρθουν από το επιχειρείν και όχι απο τον δημόσιο τομέα .”

 

 

Ο Προέδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης κ. Αθανάσιος Δραγατσίκας καλωσόρισε την ομάδα της Procredit Bank, μίλησε για το φιλόδοξο και καινοτόμο πρόγραμμα Kozani Open Mall το οποίο στοχεύει στην ανανέωση και τον πλήρη εκσυγχρονισμό της αγοράς της Κοζάνης και υπογράμμισε : «ταυτόχρονα με την δίκαιη μετάβαση σε όλη την περιοχή , το κέντρο της πόλης μας θα αποκτήσει ένα νέο εμπορικό πρόσωπο πιο φιλικό προς τους καταναλωτές, με ενιαία αισθητική.

Είμαι βέβαιος ότι σύντομα θα διαθέτουμε το πιο μοντέρνο προφίλ  αγοράς από πολλές πόλεις της Ελλάδας με απώτερο σκοπό να προσελκύσουμε πλην των κατοίκων της Κοζάνης τόσο τον εσωτερικό τουρισμό όσο και ξένους που θα μας επισκεφθούν . Χαιρόμαστε που η Procredit Bank προτίθεται να ενισχύσει και τις εμπορικές επιχειρήσεις, καλύπτοντας τις εκάστοτε ιδιάζουσες απαιτήσεις τους .»

 

O Πρόεδρος της Τράπεζας Procredit Bank κ.  Petar Slavov αφού ευχαρίστησε για την φιλοξενία τους οικοδεσπότες της εκδήλωσης στην Κοζάνη , τόνισε :

«Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που η smart bank Procredit Bank φθάνει στην Κοζάνη σε μια τόσο ενδιαφέρουσα μεταβατική εποχή και παράλληλα ιδιαιτέρως δυναμική στιγμή για το επιχειρηματικό περιβάλλον της περιοχής .

Η συγκυρία αυτή μας ενθαρρύνει να εργαστούμε από κοινού με τους επιχειρηματίες και τους φορείς , με αφοσίωση και γνώση για να συμβάλουμε στην επόμενη μέρα της απολιγνιτοποίησης και με κατεύθυνση την συνδημιουργία των προϋποθέσεων υγιούς ανάπτυξης.

Η Procredit Bank πιστή στο όραμα της για περισσότερες θέσεις εργασίας, θα συνεισφέρει στην υποστήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της περιοχής με ωφέλιμα και σύγχρονα χρηματοδοτικά εργαλεία»

 

 

Ο κ. Petar Slavov είχε επίσης κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τον Δήμαρχο Λάζαρο Μαλούτα, την Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας Ευφροσύνη Ντιό και τον Αντιπεριφερειάρχη για θέματα πράσινης ανάπτυξης κ. Αντώνιο Νάκα.

 

Μετά την ενδελεχή παρουσίαση της Procredit Bank από τους επιχειρηματικούς συμβούλους της www.procreditbank.gr ., οι ενδιαφερόμενοι επιχειρηματίες μίλησαν εν συντομία για τις εταιρείες τους και τους στόχους τους ενώ τέθηκαν και απαντήθηκαν ερωτήσεις σε ζητήματα που απασχολούν το επιχειρείν διαφόρων κλάδων της περιοχής .

 

 

Η αποστολή των στελεχών της Procredit Bank στην Κοζάνη συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε τις επόμενες δύο ημέρες με επισκέψεις σε εργοστάσια ,επιχειρήσεις και εταιρίες από το Βελβεντό ως την Πτολεμαΐδα και το Τρανόβαλτο αλλά και στην ευρύτερη περιφέρεια .

 

 

 

 ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ PROCREDIT BANK 

  

Η Procredit Bank προσφέρει ένα ευρύ φάσμα τραπεζικών υπηρεσιών στις επιχειρήσεις, με απόλυτα διαφανείς όρους και προϋποθέσεις, χωρίς «κρυφές» χρεώσεις και προμήθειες.

Παράλληλα με τη δανειοδοτική της δραστηριότητα, θέλει να είναι η «οικογενειακή τράπεζα» για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, ανεξάρτητα από το αν χρειάζονται χρηματοδότηση .

Μέχρι σήμερα τα πράσινα δάνεια αποτελούν το 70 % του συνολικού δανειακού χαρτοφυλακίου της στην Ελλάδα

 

Η ProCredit Bank  είναι 100% ιδιοκτησία της εταιρίας ProCredit Holding AG & Co. KGaA η οποία εδρεύει στην Φρανκφούρτη της Γερμανίας. Αυτή είναι η μητρική εταιρία του αναπτυξιακού ομίλου ProCredit και αποτελείται από εμπορικές τράπεζες για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ). https://www.procreditbank.gr/el/metoxoi/page/51

 

Με αποστολή την δημιουργία ενός σταθερού οικονομικού περιβάλλοντος για την ανάπτυξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με σχέσεις που θα βασίζονται σε μακροπρόθεσμες συνεργασίες , αμοιβαία εμπιστοσύνη και κεντρικό στόχο την μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος.

Διαθέτει υψηλής ποιότητας χαρτοφυλάκιο δανείων με βάση τον συνετό κίνδυνο

Οι αριθμοί για την Procredit Bank -Holding

Στοιχεία ενεργητικού 8 δις Ευρώ - 45 000 Επιχειρηματικοί πελάτες - 3200 άτομα Προσωπικό και 92% Δανειακό χαρτοφυλάκιο σε ΜμΕ

Δανειακό χαρτοφυλάκιο της ProCredit Bank στην Ελλάδα 

Έμφαση σε τομείς που συνεισφέρουν στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας ,μέσο εκταμιευμένο επιχειρηματικό δάνειο 400.000 .ευρώ .Το 2022 , το 99% του συνολικού δανειακού χαρτοφυλακίου αφορούσε δάνεια προς μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

 

Χρηματoδότηση “πράσινων” έργων

Υποστήριξη συνολικά 600 έργων: Ενεργειακές κοινότητες ,ανανεώσιμη ενέργεια ,εξοπλισμός και μηχανήματα ενεργειακής αποδοτικότητας


Επιχειρηματικά αποτελέσματα της τράπεζας ProCredit

65% των πελατών είναι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, 200 εκατομμύρια ευρώ αφορούν σε εμβάσματα κάθε μήνα & 50% των μεταφορών σε διεθνή εμβάσματα.

 

Γιά περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ να επικοινωνήσετε με την κυρία Ειρήνη Νικολοπούλου , Υπεύθυνη Επικοινωνίας της τράπεζας στο irene.nikolopoulou@gmail.com αλλά και στο τηλέφωνο 6944844198

   

*ProCredit Bank - Υποκατάστημα Θεσσαλονίκης:

Στέλιου Καζαντζίδη  47, Τ.Κ. 57001,

9o χλμ Θεσσαλονίκης-Θέρμης


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια